IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini Cooper S Cabrio: без таван на изкушението

Удоволствието да се перчиш на пътя с една действително култова кола.

Mini Cooper S Cabrio:  без таван на изкушението
За концерна BMW моделът е истинска златна мина. Април т.г. от конвейра в английския град Оксфорд слезе едномилионният миникупър и това изглежда е само началото. Още 260 000 дребосъка се очаква да бъдат произведени там през следващата година. 



Cooper S е водещият модел в серията, затова логично беше пуснат на пазара и като кабрио. 1,6-литровият, компресорен двигател с въздушно охлаждане е с мощност от 170 к.с. и демонстрира при по-яко натискане на педала наистина респектиращ звук, който веднага ни дава да разберем какво се крие под невинно-детския външен вид. 1315-килограмовият Cooper S Cabrio вдига от 0 на 100 км/ч за 7,4 секунди.

Максималният въртящ момент от 220 Nm е повод за лесно разбираема гордост, защото истинското удоволствие при купъра идва едва, когато го подкараш като спортна кола. 6-степенната механична скоростна кутия е идеално приспособена за това, но скоростната мания за съжаление приключва с 215 км/ч.

Това обаче не е всичко. Пълния си потенциал миникупърът разкрива единствено по изпъстрените със завои селски пътища. Поради това не е случаен фактът, че конструкторите говорят за картинг, когато описват своето творение.

Все пак, както често се случва напоследък, данните на производителя за разхода на гориво не отговарят изцяло на реалността. Mini Cooper S Cabrio гълта с лекота един литър повече от предварително назованите 8,8 л./100 км.

Гюрукът на автомобила се сваля и вдига само с едно натискане на копчето и за това са нужни едва 15 секунди. Ако той е свален в багажника се побират 120 л., а ако е вдигнат 165 л. багаж. Ако пък свалите задните седалки можете да вкарате в купъра цели 605 л.

Като става дума за задни седалки следва да се има предвид, че, макар Cooper S Cabrio да се води формално автомобил с четири седалки, ако не искате да се скарате с най-добрите си приятели по-добре не ги оставяйте твърде дълго да се возят отзад. 

Интериорът си е супер и що се отнася до материалите е точно така, както може да се очаква от добра кола в този клас. Цената обаче също си я бива, защото за Mini Cooper S Cabrio ще трябва да се бръкнете минимум 25 200 евро.
За кола от този клас това си е маса пари, затова пък остава удоволствието да се перчиш на пътя с една действително култова кола.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Philipp ( преди 16 години )
    Статията си я бива, но моля ви сменете снимката. Това не е Mini Cooper S, a обикновено Mini. S-моделът има един специфичен въздухозаборник по средата на предния капак. Поздрави и успех!