IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Черния алигатор” на Dartz е с мощност 1600 конски сили

Латвийската компания с пореден безумен проект

„Черния алигатор” на Dartz е с мощност 1600 конски сили

Латвийската компания Dartz оповести подробности за новия си проект – чудовищния SUV, наречен Black Alligator, който се задвижва от двигател с мощност 1600 конски сили. 

„Черния алигатор” на Dartz е с мощност 1600 конски сили

Всъдеходът ще бъде изграден на базата на Mercedes-AMG GLS 63 с 5,5-литров 8-цилиндров двигател с две турбини, чиято серийна мощност е 585 конски сили. Латвийците предвиждат да снабдят този мотор с електронен блок с нови настройки на управлението на работата му, модернизирана изпускателна система и нови турбини. 

 

Dartz ще предлага двигателя с четири варианта на мощност: 760, 850, 1100 и 1600 конски сили. Каросерията на Black Alligator ще е изградена от кевлар и други композитни материали, а бронираната му версия ще се сдобие с титанови панели с покритие от кевлар. 

 

Името на машината идва от оформлението на интериора, за който са нужни 18 кожи на алигатори от река Мисисипи. Към това прибавяме и кожата на един скат, който ще бъде осигурен от личния доставчик на Dartz – американски ловец на име Хенри. Новият автомобил ще се отличава и с по-особен волан – част от елементите и копчетата по него ще са от злато и платина, а фирменото лого ще бъде изпълнено от 292 диаманта и два рубина. 

 

Като екстра се предлага системата „Анти папараци”, която включва мощни сирени, лазерни прожектори и дори „уловител” на малки дронове, носещи камери. 

 

В Dartz подготвят и специална версия на Black Alligator, предназначена за Китай. Във връзка с настъпването на годината на петела по китайския календар, латвийците ще представят там своя „Златен орел” (Golden Eagle). За него фирмената емблема на компанията – череп в авиационен шлем ще бъде сменена с логото на някогашната автомобилна марка Руссо-Балт и герба на Руската империя, на който присъства двуглав орел. 

 

От Dartz твърдят, че проектът Black Alligator е логическо продължение на друг стряскащ техен автомобил – Black Shark. А цената на това безумие ще зависи от прищевките и желанията на бъдещите клиенти, решили да притежават един по-особен и уникален автомобил.

Тагове: dartz black alligator
0 от 500