IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Черната ракета” на Lada получи спортна опция (Видео)

Версията Kalina NFR ще се предлага с блокировка на диференциала

„Черната ракета” на Lada получи спортна опция (Видео)

Най-скъпата и мощна версия на Lada Kalina – NFR, вече ще се предлага с механична блокировка на диференциала, съобщиха от АвтоВАЗ. Модификацията, чието пълно название е Need for Race, бе наречена „Черната ракета” заради цвета на каросерията си.

„Черната ракета” на Lada получи спортна опция (Видео)

Автомобилът вече се предлага на пазара в Русия. Той е разработен от инженерите от подразделението Lada Sport, като е оборудван с 1,6-литров бензинов мотор с мощост 136 к.с. Хечбекът се отличава от стандартната Kalina по модернизираната механична скоростна кутия, по-ефективната спирачна система, пренастроеното окачване, новата кормилна уредба, а също така и по 17-цоловите джанти с нископрофилни гуми.

Всички Lada Kalina NFR, които ще се появят на обществените пътища, ще получат механична блокировка на диференциала. Тази система е взаимствана от спортните автомобили и ще подобри управляемостта на хечбека. Според представител на АвтоВАЗ, блокировката ще позволи и по-ефективно използване на въртящия момент на мотора.



Внедряването на новата опция няма са промени цената на автомобила, която си остава 850 000 руски рубли (около 13 200 евро).

Снимка: АвтоВАЗ

Тагове: lada kalina nfr
0 от 500