IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се последният Bugatti Veyron Super Sport

Цената му се очаква да достигне 2.4 милиона евро

Продава се последният Bugatti Veyron Super Sport

Последният произведен хиперавтомобил Bugatti Veyron Super Sport ще бъде пуснат на търг през януари и се очаква цената му да достигне 2.4 милиона евро. Колата с №300 от производствената серия на Veyron е сглобена през 2013 година и е струвала с 1 милион евро по-малко като нова. 

Продава се последният Bugatti Veyron Super Sport

Това е един от осемте Super Sport автомобили, предназначени за САЩ, а сега я продава същият човек, който е купил хиперколата преди три години. Автомобилът с №300 е с перфектна история, включително и с участие на автомобилния салон в Женева през 2015 г., където беше изложен до първия Veyron, произведен от Bugatti. 

 

Пробегът е повече от скромен – по-малко от 700 км, като малко над 400 от тях са на сметката на тестпилотите на Bugatti, които са пробвали автомобила, преди той да бъде предаден на клиента. 

 

От модификацията 16.4 Super Sport са произведени едва 48 коли, като те се отличават с увеличената си мощност от 1200 к.с., което е със 199 к.с. повече от стандартната версия на Veyron. Инженерите на Bugatti са постигнали това чрез използването на по-големи турбокомпресори и две допълнителни горивни помпи. 

 

Автомобилът ще бъде предложен на търг, организиран от RM Sotheby’s в Аризона, а заедно с него на търга излизат и други впечатляващи коли: Ferrari Enzo, два броя Lamborghini Countach LP400, Porsche 959 Komfort, Porsche 911 GT2, Ferrari F50 и други.

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Хехе, "дошоваците" поне си ги караме японските "легени". А тоя дето го е купил тоя недозавиващ хипопотам за да му бърше праха и да си го гледа колко е грозен, не смее 50 км да му навърти че ще му паднела цената, пък недай си боже нещо да му дефектира, отече инвестицията че то немския инженеринг само в дефектите е добър. Живота е да се живее, деца, а колите - за да се карат.
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тулупа няма да вземе даже и базовата цена.Свиневъдът дето го е купил , вече е наясно , че е вътре и гледа да минимизира загубите защото след още две години ще струва колкото тубата с 5 литра бензин с която да го залее и драсне клечката.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Друг клошар ( преди 7 години )
    Das *** ,японските легени ,поне гледат да си оправят грешките (TAKATA)Виж твоите в Европа се правят че не са чували за Дизелгейт , за разлика от Америка където ще им съдерат кожата . Похвално е да си фен на вашето клони към мазохизъм .
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Das Auto! ( преди 7 години )
    Само гумите му струват повече от който и да е жълт премиум леген!
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това Бугати ми харесва много повече от новото! Красота и изящество на немския шосеен самолет.
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    това не е автомобил да го караш всеки ден това е инвестиция и за огромен кеф !и могат да си го позволят само много богати хораза дошоваците има японски легени изглеждащи като легени, возещи като легени, носещи емоция како легени...
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Точно този Кашалот, едва го продадоха за 12год., пада му цената, като есенни листа.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти да не мислиш че тоя е купил за да я кара. За 3 години 300км., тази кола е купена да отлежава и да се препродане за по-висока цена. Голяма част от супер колите се купуват с тази цел както и скъпите картини, защото цената им се качва много повече отколкото ако държиш пари на влог и вземаш по 3-4 процента на година. Тоест вложил е 1,4 милиона и за три години ще вземе едно чисто милионче отгоре ако ги бе вложил в банка и да чака от лихви 1 милион, щеше да чака няколко десетилетия.
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    така ставацената му се вдига с всеки изминал ден !