IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler започна производството на новия Dodge Viper

В своя завод в Детройт, Chrysler започна производството на един от най-мощните американски спортни автомобили - новият Dodge Viper SRT-10.

Chrysler започна производството на новия Dodge Viper
Според представител на Chrysler, колата ще бъде произвеждана от около 50 работници изключително ръчно, като за производството на един Viper SRT-10 ще са нужни 21 работни часа. 


Както показва името, двигателят е десет цилиндров с работен обем 8.4 литра и има мощност 600 к.с. Сега мощността е с 90 к.с. по-висока от предшественика на този модел. С този двигател новият Viper ще ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 4 секунди. Скорост от 160 км/час ще набира за 12 секунди. 


Производителите не съобщават някакви данни за максималната скорост на Viper SRT-10, но има информации, че тя превишава 300 км/час. 

Автомобилът е с нови 18 цолови джанти отпред и 19 цолови отзад. Моделът ще се продава в САЩ още тази есен в две версии – купе и кабриолет. 

Цената на новия Dodge Viper SRT-10 започва от 84 000 долара.
0 от 500