IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подробности за концепцията Taiki на Mazda

Automedia.bg вече ви запозна с концепцията Taiki на Mazda, но сега разполагаме с повече информация за този интересен експонат, представен на автомобилното изложение в Токио.

Подробности за концепцията Taiki на Mazda
Това е четвъртата концепция влизаща в Nagare (другите са Nagare, Ryuga и Hakaze). Mazda Taiki продължава стилистиката на Nagare, което на японски означава „тече”, „поток”. 


Линиите са удължени, изгладени. Шефът на дизайна на модела, Атсукико Ямада казва, че идеята е била да се изрази „поток въздух”. Това е продължение на централната тема на серията – природата, като израз на загрижеността на Mazda за околната среда. 


Колата е с много аеродинамична форма, като аеродинамичният й коефициент е 0.25. Впечатлява фактът, че подът на колата е абсолютно равен чак до най-задната част, което позволява лесна обтекаемост. Специалното покритие на задните колела позволява въздухът преминаващ през предната броня да се вмъкне покрай тях и да създаде допълнителна стабилност като притиска колата към пътя. 


Сменена е цялостната концепция за таблото, като то е съставено от диодни светлини в ярко червено разположени от двете страни на водача. Чрез тях се следят оборотите на двигателя. По средата е волана с доста необичайна форма с дисплей в средата, информиращ водача за много от функциите на автомобила. На волана има и много контролни бутони, позволяващи водача лесно да извършва редица операции, без да го изпуска.
0 от 500