IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендата Cobra се възражда

AC Cars започва отново производство, клиентите ще избират между 440 и 550 коня

Легендата Cobra се възражда

По-рано тази година от AC Cars зарадваха почитателите на класиката Cobra, че компанията планира да произведе ограничено количество коли, сглобени по спецификациите на оригиналния модел от 1962 година. Списание Autocar съобщи, че в компанията са планирали да използват 4,2-литров V8 мотор като на първите екземпляри Cobra и дори да използват оригиналните инструменти и оборудване, за да сглобят колите. 

Легендата Cobra се възражда


Първоначалната информация беше, че производствената серия ще е от едва 9 коли, но огромният интерес промени сериозно намеренията на AC Cars, проектът претърпя интересно развитие. Производството на новата серия Cobra по спецификациите от 1962 година започва в началото на 2017 година, а клиентите ще могат да избират измежду две версии на V8 двигателя – атмосферен с 440 конски сили или с компресор и 550 коня. 

Новият вариант получава названието Cobra 378 и цената на всеки един екземпляр ще е около 100 000 долара. Което е доста по-малко от парите, нужни, за да се сдобиете с някои от оригиналните Cobra 260. При тях цените надхвърлят половин милион долара. Cobra 378 излиза на пазара с доста съвременни решения – съвременен електронен блок, който ръководи работата на двигателя, нова трансмисия, по-мощни спирачки и серво на волана. Климатикът обаче ще се поръчва допълнително. 

„Става въпрос за квази-модерна кола, която може да се кара всеки ден – обясни собственикът на AC Cars Алън Любински пред списание Autocar. – На борда има много съвременни решения, но основната час – шасито и много други компоненти са същите като през 1962 година, просто сега механиката на колата е много по-модерна.”

Тагове: ac cars cobra ac cobra
0 от 500