IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И легендарното скутерче Vespa стана електрическо

Новата версия дебютира в Милано, серийното производство тръгва догодина

И легендарното скутерче Vespa стана електрическо

Популярните скутери Vespa вече ще имат и електрическа версия, която дебютира на изложението за мотоциклети EICMA в Милано. 

Vespa тръгва и на тоu

Названието на електрическата версия не крие кой знае какви изненади – elettrica, но пък все още не е ясно колко точно ще е пробегът на електрическата Vespa с едно зареждане. Също така не се знае и с каква мощност е електромоторът на скутера, но е сигурно, че производството на Vespa elettrica ще стартира през втората половина на следващата година. 

 

Компанията собственик на Vespa – Piaggio, вече имат някакъв опит с електрически возила – фирмата беше една от първите, която започна да предлага електрически велосипеди. Vespa обаче няма да е първата компания, която ще произвежда електрически скутери, такива модели имат и други марки, които обаче далеч не са толкова известни – като Zap! и E-Max. 

 

Vespa започва производство на скутери през 1946 година, като дизайнът им е съвсем малко променен за изминалите десетилетия.

Тагове: vespa
0 от 500