fallback

Карлос Гон ще е първият в историята шеф на три компании едновременно

След Renault и Nissan бразилецът с френски паспорт ще оглави и Mitsubishi

Шефът на съюза Renault-Nissan Карлос Гон ще стане първият човек в съвременния едър бизнес, който ще ръководи три отделни компании едновременно. Гон, който е CEO и на Renault, и на Nissan, ще поеме също поста главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motor. Информацията е на агенция Reuters, но все още не е потвърдена от нито една от компаниите.  

 

Източниците на японския вестник Nikkei прогнозираха, че съвсем скоро Гон ще оглави Mitsubishi, като се предполага, че Карлос е помолил досегашния президент и главен изпълнителен директор Осаму Масуко да запази поста на президент. Говорител на Renault-Nissan нарече информацията „спекулации”, а от Mitsubishi отказаха коментар. 

 

Според някои японски анализатори, ако Гон оглави Mitsubishi, това ще му отвори пътя към реформите, които трябва да спасят закъсалата компания. В индустрията очакват Гон да приложи същите мерки, които дадоха резултат при Nissan – комбиниране на платформи за различни модели, рязко орязване на разходите и дори затваряне на заводи. Още по темата: удивителният път на Карлос Гон от бразилската джунгла до върховете на бизнеса (видео).

Тагове: nissan renault mitsubishi
fallback
  • #6
    Някой ( преди 7 години )
    Японски фен съм ама всичко ще стане като две големи фирми със десетки измислени фирмички като марки..цел ли...ами богатите стават още по-богати!!! Нищо ново под слънцето..
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя Гнус, опс Гон е един голям шмекер на едро. Оперира с едни държавни пари на Франция под името Рено.Рендетата са толерирани въув всичко за сметка на другите в съюза. А точно другите правят технологиите, продажбите и парите.А помните ли преди няколко год. като каза, че закрива подразделението ГТ-Р и Нисмо на Нисан, а малко преди това беше казал, че ще повиши финансирането на Рено-мотоспорт. Скандала бе за кратко и бързо го тушираха, когато Нисан каза, че излиза от съюза. Тоя е голям Гьон!
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е добре факта, че толкова компании отиват в една група. Просто изчезва разнообразието и конкУренцията на пазара.След 10 години ще избираме межди 3 концерна с по 10-20 марки всеки, което е тъпо и гадно. Аз искам да имам избор от технологии, визия и модели. А не да трябва да купувам маскиран гоуф с четири кръга на емблемата. Технологията е една и съща, агредатите същите, платформата същата, само емблемата и интериора различни.Не мерси искам разнообразие и избор.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    рено-дизеляците тровят точно колкото и тези на VW, дори и повече
  • #2
    Дошо ( преди 7 години )
    Да, съюзът Нисан - Митсубиши има шанса да е 2-ри, дори и 1-ви ако го нямаше воденичния камък рено по средата!Ролята на рено е да плати с френски държавни пари, после само пречи.
  • #1
    none ( преди 7 години )
    Рено-Нисан и в момента са 4-ти в света. С Митсубиши на борда имат шанс да станат 3-ти и дори втори ако Дизелгейт продължи да трови със сажди ФВ ;).
fallback
Последни