fallback

Карлос Гон ще е първият в историята шеф на три компании едновременно

След Renault и Nissan бразилецът с френски паспорт ще оглави и Mitsubishi

Шефът на съюза Renault-Nissan Карлос Гон ще стане първият човек в съвременния едър бизнес, който ще ръководи три отделни компании едновременно. Гон, който е CEO и на Renault, и на Nissan, ще поеме също поста главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motor. Информацията е на агенция Reuters, но все още не е потвърдена от нито една от компаниите.  

 

Източниците на японския вестник Nikkei прогнозираха, че съвсем скоро Гон ще оглави Mitsubishi, като се предполага, че Карлос е помолил досегашния президент и главен изпълнителен директор Осаму Масуко да запази поста на президент. Говорител на Renault-Nissan нарече информацията „спекулации”, а от Mitsubishi отказаха коментар. 

 

Според някои японски анализатори, ако Гон оглави Mitsubishi, това ще му отвори пътя към реформите, които трябва да спасят закъсалата компания. В индустрията очакват Гон да приложи същите мерки, които дадоха резултат при Nissan – комбиниране на платформи за различни модели, рязко орязване на разходите и дори затваряне на заводи. Още по темата: удивителният път на Карлос Гон от бразилската джунгла до върховете на бизнеса (видео).

Тагове: nissan renault mitsubishi
fallback
  • #16
    Вагинер ( преди 7 години )
    и аз обичъм реното - заради *** на капака най-вече!
  • #15
    Истината ( преди 7 години )
    19.7% от рено се контролира пряко от френското правителство и още около 30% от френския държавен инвестиционен фонд АPA.https://money.bg/management/nissan-mozhe-da-prekrati-aliansa-s-renault.html
  • #14
    До долния ( преди 7 години )
    Държавният дял в рено към 2016г е нито повече, нито по-малко от 38%. Останалото са фондове контролирани от френската държава и едва 6% частни капитали! Така че сам си направи извода кой взема решенията на въпросния "корифей в автоиндустрията"! Безспорно Рено е лидер като най-лъжливия концерн в света създаден и управляван до ден днешен с лъжа и измама. Достатъчно е да се види историята му като изявен колаборационист и снабдител на хитлеристите по време на втората световна война!
  • #13
    М ( преди 7 години )
    Дошо, скърца ти мозъка останал без ликвор от плюене по Рено.Разберете че държавният дял в Рено е много малък в сравнение с частния капитал така че не спекулирайте с наливането на държавни средства в тази компания.Това че имат умел и всепризнат лидер и корифей в автоиндустрията за топ мениджър трябва само да е пример за другите.По въпроса за дизелите на Рено въобще не ги сравнявайте с тези на най-лъжливия концерн в света създаден и управляван до ден днешен с лъжа и измама.Безспорно Рено е лидер.
  • #12
    Дошо ( преди 7 години )
    Както вече казах по-сдухани от вагенистите са само рендетата!То няма да е рено ако не тропа, скърца, троши се през 4-5000км и е произведено в някой бандустан.
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    То няма да е Хонда ако не гори Масло.
  • #10
    Анонимен ( преди 7 години )
    добре че е рено иначе тия отдавна да са останали в историята факт.
  • #9
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    Хайде да помислим, ако не бяха френските бюджетни пари изсипвани в бездънната каца наречена рено, кой кого щеше да спасява!А сега кой кого спасява в истинската работа по производство на коли и иновативни технологии в автомобилостроенето?Спасителят се казва Нисан, а баласта рено!
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    хайде да помислим ако преди 15тина години рено не беше спасило нисан кои коли, които сега радват света (а една голяма част онанисти ги псуват) нямаше да ги има- ми да, gtr и 350/370z, както и няколко модела джипове и пикапи, доста разпространени в по-развитите държави (не визирам европа, а едни богати държави, простиращи се от китай до австралия, на които плащате за какво ли не без да го подозирате. Та плюйте, че рено пречели.
  • #7
    Само факти ( преди 7 години )
    Приватизацията през юли 1996 е основен момент в историята на Renault През 1999 компанията придобива дял от Nissan. Продължава да иновира и обновява гамата си, създавайки M
fallback
Последни