IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света

Разполага с 1500 к.с. и ускорява до 100 км/ч за 2 секунди

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света

Когато говорим за турбо конверсия на първото поколение на Audi R8, в повечето случаи там някъде е намесено името на американската тунинг компания Underground Racing. Учудващо, този път с такъв проект са се заели техните колеги от Speeddriven. С чикагските тунин специалсти се свързала компанията duPont Registry, която им поръчала да създадат лимитиран пакет за първото поколение на Audi R8, оборудвано с 5.2-литровия V10 двигател. Speedriven приели предизвикателството и резултатът е това: най-мощното Audi R8, което разполага със скандалните 1500 к.с.

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света

За да се опитомят всички тези „коне“, от Speedriven са променили настройките на окачването, усилили са стандартната S-Tronic автоматична скоростна кутия, която вече е способна да подсигури „светкавична смяна на предавките“, а т.нар. „турбо дупка“ е почти изолирана със специални настройки и софтуерни промени.

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света
 
Благодарение на всички модификации, автомобилът вече е способен на ускорение от 0 до 100 км/ч за около 2 секунди, а резултатът на стандартната драг дистанция от 402 метра, е 9 секунди при терминална скорост от 241 км/ч.
 
Освен промените по задвижващия тракт, Speedriven са си поиграли и с външния вид, който е оптимизиран с нови 20-инчови джанти отпред и 18-инчови колела отзад. Дизайнът е допълнен и с обозначителни табелки и бродерии по кожената тапицерия, които различават колата от стандартната R8-ца.

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света
 
Само 25 такива пакета ще бъдат произведени, а от тях ще могат да се възползват всички собственици на Audi R8 с 5.2-литров V8 двигател. Цената засега остава неизвестна.
 
Първият прототип беше показан в Лас Вегас, а според плановете на възложителя на проекта – duPont Registry – първите доставки към клиенти ще бъдат извършени преди края на годината.

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света

Запознайте се с най-мощното Audi R8 в света

Снимки: duPont Registry
Тагове: audi r8
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дошо качи се на Ауди Куатро и се повози малко,виж интериора,пипни тапицерията(истински премиум автомобил,возия и ускорение)...зимата,когато навали сняг до радиаторната решетка, влизам,стартирам двигателя,включвам на първа отпускам съединителя и потеглям като танк през снега със летни гуми...а ти си един жалък хейтър заедно със себеподобните си жълтурчета....не съм карал японска кола,нямам мнение за тях и никога не съм ги коментирал
  • #6
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Разполага с 1500 к.с. и ускорява до 100 км/ч за 2 секунди, след което се разпада за 1.5сек.Алуди отвсякъде!
  • #5
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    GTR-а го бият и без тунинг! А Дошо нещо изчезна, явно са спрели да му плащат да ръси глупости!
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Njama po silno ot AMERICAN Tuning i AMERICAN Custom !!!c
  • #3
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Миро ( преди 7 години )
    Нямаше да е лошо да напишат на каква цена и дали успява да победи GTR-а и тогава да говорите с Дошо :)
  • #2
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво! Зверски тунинг за такъв дзвер като Audi R8! Дошо вече е напълнил гащите!
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Audi A3 TDI ( преди 7 години )
    Изродска машина