IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Възродената Karma идва в Европа до 2 години

Производителят на хибрида ще отвори и завод в Китай

Възродената Karma идва в Европа до 2 години

Хибридният седан Karma Revero ще стъпи на европейския пазар през 2018 г. Това съобщи един от директорите на Karma Automotive – Джим Тейлър, цитиран от Autocar.
Възродената Karma идва в Европа до 2 години
Всъщност Karma Automotive е новото име на американския производител Fisker Automotive, създаден от дизайнера Хенрик Фискер. Фирмата досега е произвеждала само един модел – хибридният седан Karma през 2011 и 2012 г. След това компанията фалира и бе закупена от китайския консорциум Wanxiang, който смени нейното име.

Самият Revero не е нещо ново, а представлява осъвременена версия на оригиналния Karma. Премиерата на модела ще се състои на 8 септември в Щатите, като вече се знае, че за разлика от първообраза си той е оборудван с модернизирани електронни системи, различни батерии и нова система за зареждане. Освен това седанът е получил и слънчеви батерии, разположени на покрива. Те не само захранват бордовите системи на автомобила, но и увеличават неговия пробег.

Първоначално Karma Revero ще се произвежда в Калифорния, като сериозна помощ оказват от BMW, които снабдяват американците с редица компоненти. Предвижда се годишен обем от около 3000 бройки, като той ще бъде увеличен, след като седанът стъпи на европейския и на азиатските пазари.

В същото време Wanxiang Group вече строи завод за Karma Automotive в Китай, като инвестицията е за 375 млн. долара. Предвижда се в него да се произвеждат около 50 000 автомобила на година, като от тях 11 000 ще бъдат от седана Revero, а останалите 39 000 от компактното и по-евтино купе Atlantic. Този модел също бе създаден още през 2011 г., но така и не стигна до серийно производство.

Снимка: Karma Automotive
 

Тагове: karma revero
0 от 500