IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bristol пуска "куршум" с двигател BMW

Моделът Bullet ще бъде представен този месец

Bristol пуска

Bristol Cars публикува изображение на новия си сериен модел, с който марката се завръща след 12-годишно отсъствие. Спортната машина е получила името Bullet (в превод от английски – „куршум”).
Първият модел на Bristol ще се казва „куршум”
Bristol Bullet ще бъде изграден на ново леко шаси от композитни материали. Моделът ще получи 4,8-литров атмосферен двигател на BMW с 8 цилиндъра, чиято мощност е около 400 к.с. Агрегатът ще позволи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.

Официалната премиера на Bristol Bullet ще се състои на 26 юли. Първоначално автопроизводителят ще предложи модификация „спийдстър”, а след това ще излезе и версия купе.

Стартът на производството е предвиден за през 2017 г. в новия завод на групата Frazer-Nash, част от която е фирмата Bristol. Първоначално спортната кола ще бъде оборудвана единствено с атмосферни двигатели, но на по-късен етап се предвижда и версия с хибриден силов агрегат.

Последният модел на Bristol Cars е суперколата Fighter, която се произвеждаше през периода 2004-2011 г. Купето бе оборудвано с 8,0-литров V10 двигател, изграден на базата на мотора на Dodge Viper.

Снимка: Bristol Cars
 

Тагове: bristol cars bullet
0 от 500