fallback

BMW M2 vs. Mustang V8

Европейска прецизност срещу американска мощ

Драг състезанията са запазената марка на Америка, все пак оттатък океана винаги са обичали големите мотори и ускорението на права отсечка. Ще успее ли обаче култовият американски Mustang да защити имиджа си срещу най-малката спортна кола на BMW M GmbH - M2? Отговорът дава EVO в най-новото си видео. Клипът противопоставя BMW M2 и Mustang V8. И двата автомобила представляват спортни купета, но всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Американският модел се задвижва от масивен 5,0 литров двигател V8, който развива 421 к.с. и 530 Нм. При германската машина моторът има 6 цилиндъра и обем от само 3,0 литра, като показателите са 370 к.с. и 465 Нм. Тук обаче е налична автоматична трансмисия DCT с два съединителя, която сменя предавките буквално светкавично. При Mustang V8 скоростната кутия е ръчна с 6 степени. Друго предимство на BMW M2 е теглото. Със своите 1570 кг. германското купе не може да се нарече леко, но пък Mustang V8 си е направо тежък - цели 1720 кг. Съществена разлика има и по отношение на цената. Предимството е на страната на Mustang, който по информация на EVO струва малко под 35 000 лири във Великобритания. При BMW M2 сумата скача до над 46 000 лири.

Тагове: vs ford mustang bmw m2
fallback
  • #32
    Собственик наМустанг ( преди 6 години )
    Аз си купих нов тъмночервен Мустанг GT от МотоПфое. М2 бих взел на съпругата си,но не и за мен. Карам си го с кеф,без да ме е грижа че някоя М2 ще ме изреже на старта. Едва ли с с М2 хората по улицата ще се обръщат, ще и правят снимки и ще ви заговарят с любопитни въпроси.А на "професорите" по-долу ще припомня за лисицата и гроздето и ще им пожелая някой ден да могат да си влязат сутрин в гаража и да им замирише на ново, пък било то и М2.
  • #31
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    "Na kogo li sa tezi repliki !?"Репликите са мои.Не го крия.И ще има още такива към точно определени елементи във форума,от типа на Дошо,Швабен зи каскен и още двама-трима,които под всяка статия за немски коли са наредени и пишат само простотия след простотия.Друго отношение не заслужават и няма да го получат.А относно Мустанг мисля,че бях ясен в коментара си по-долу.За мен Мустанг,Корвет,Вайпър,Тъндърбърд,Файърбърд,Камаро са емблематични автомобили с душа,живи легенди.Това мога да кажа.
  • #30
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това сравнение е абсурдно! Мустанга даже е с ръчна скоростна кутия?! Как според Вас човек ще има шанс (вече, преди не беше така..някой помнят) срещу компютър...и 500 коня да беше Мустанга..пак щеше да е същото..
  • #29
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    И аз имам приятели емигрирали в чужбина,но никой не се срамува,че е българин.Всички са добри хора и винаги,когато са в България се обаждат да се видим.Явно обаче има и такива,като теб,от типа "Пази Боже,сляпо да прогледа".Жив и здрав да си,да вадиш пари и да си живееш живота,който си избрал.Ама не обиждай и не плюй там от където си излязъл,не се знае дали един ден няма да се завърнеш.Щом пишеш по български форуми май не ти съвсем обидно,че си българин??И продължавай да се срамуваш.Успех.
  • #28
    Wow ( преди 7 години )
    Разпуквация от БМВ. Просто са велики!
  • #27
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    Alien,бях останал с добро впечатление от споровете с теб,ама с тез коментари разби аудиторията.То верно,че никой не емигрира от хубав живот,но да слагаш всички българи под знаменател "*** народ" е малко пресилено.И там където си емигрирал,предполагам САЩ или Австралия, държавите са ги създали такива като нас,"прости" и търпеливи.Въпреки мизерията и несгодите,които са теглили хората са си уредили живота,а ти си отишъл на готово и си се възползвал от постигнатото на някой "***".
  • #26
    до извънземния ( преди 7 години )
    Пич, стига се излага. Пари пращаш не на България а на майка си да яде.Ако бачкаше в София пак щеше да пращаш .Бвп на България е 60 млрд $, 700 млн са капка в морето с тях и без тях все тая. Знаеш ли колко такива като теб станаха на години за пенсия и се връщат пак в България, защото нямат жилище и парите не стигат за живот в Англия или Германия и пак обратно на готово с пенсийка в България и сега яко плюят чужбина.....такива сте повечето гастарбайтери. Вече ви научихме номерата....
  • #25
    v-1 ( преди 7 години )
    Макар, че съм в България и се мъча да успея тук, съм съгласен с Ейлиън. ЗАщото не е достатъчно само да кажеш 'аз съм българин и стоя в родината си' и в същото време да скатаваш на работа, да нарушваш закона, все да гледаш да минеш тънката лайсна... и т.н.Иначе за статията, М2 е добра кола ама малка според мене, въобще не може да се сравнява с Мустанага, той е от друго измерениеВижте им само двигателите, въпреки че БМВ са направили доста мощен редовак :), на мустанга е В8...
  • #24
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мале, как унижи 5 литровия сандък! Така е евтиното си евтино. Не съм бмв фен, но М2 ме радва много и дизайна му е супер.
  • #23
    вафла ( преди 7 години )
    що не сравняват топ спиида, ами само някви метри. На магистралата не караш 20 секунди.
fallback
Последни