IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С електрическа кола при наводнение - видео

Предимство или недостатък е този тип задвижване при екстремни ситуации на пътя?

С електрическа кола при наводнение - видео

Ако имате автомобил с двигател с вътрешно горене, сигурно знаете, че преминаването през водни препятствия може да причини сериозни повреди. Как обаче стоят нещата с електрическите коли. Справят ли се те по-добре при екстремни ситуации на пътя?
С електрическа кола при наводнение - видео
Отговор дава видео от Казахстан, заснето от борда на Tesla Model S. Електрическият автомобил се движи в градския трафик, като при навлизането в тунел попада на сериозно наводнение. Шофьорът явно не се впечатлява и се "гмурка" във водата.

Въпреки високото ниво на водата електрическият автомобил преминава без проблем. Не така обаче стоят нещата с бензиновите и дизеловите коли от клипа - те явно са засмукали вода вместо въздух, което причинява разрушителни щети на двигателя.

Въпросното видео достигна и до Елон Мъск, основател на компанията Tesla. В Tweeter той коментира, че е впечатлен от видяното,  заявявайки: "Не препоръчваме да правите това, но както изглежда Model S може да изпълнява ролята и на лодка за кратък период от време".

Изданието Electrek, което първо сподели видеото, също предупреждава, че подобни ситуации могат да се окажат пагубни дори за електрическите коли.

"Електрическата система на Model S е добре запечатана, но ако все пак отнякъде нахлуе вода, това ще доведе до сериозни повреди. Гаранцията или застраховката рядко покриват такива щети", алармира изданието.

 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Безпроблемни са ( преди 7 години )
    при потопи - има видеа на тестовете на Chevy Volt и Mitsubishi IMiev - задължително минават през водно трасе до средата на вратите. То ако ДВГ ставаше за *** за зеле, щяха него да използват в подводници, космически станции свръхскоростни влакове и прочее, а не електрическите машини.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    плазма имах предвид
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Фен на Тесла ( преди 7 години )
    Важното е, че имам 42-инчова плазва вътре чууек. Дали плува или не плува не ме интересува.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Нанотехнологиите ще се погрижат за предотвратяване на авариини ситуации при които има съприкосновение на тоководещи части с вода.
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е нужно да изсипят вода, просто им трябва наводнен тунел, нещо много често срещано тази година, тъй като дъждовете удавиха доста градчета. А дали е нагласено или не всеки сам си преценя. Дали всеки кара с телефон с включена камера и снима как шофира? Дали нормален шофьор ще спре кола с ДВГ във вода, за да му влезе вода през ауспуха а тука всичките не знаят. Водата не е чак толкова много а въздушния филтър е високо, просто си повдаваш газ, за да не върне през ауспуха вода и си минаваш.
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До Анонимен ( преди 7 години )
    да изсипали са няколко спартака вода в тунела, но преди това са запушили канализация.българина все разни конспирации го гонят.самия елън мъск туитна че определено не препоръчва това действие!
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това изобщо не е нагласено видео. Ехеее колко много хора познавам, които си снимат с телефона, докато шофират. С едната ръка шофират а с другата снимат как карат.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С водно охлаждане е само батерията.
  • #4
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То това че е преминал, не значи че в последствие не може да има последици за автомобила. Иначе браво за изпълнението.
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    До Анонимен ( преди 7 години )
    ами то доста от компонентите на колата имат водно охлаждане!