IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Хибридът показа разход от 4,52 л/100 км, би постижението на Honda Insight от 2000 година

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Новото поколение на Toyota Prius е най-икономичната кола на пазара. Това твърди американското издание Consumer Reports, което от 1936 година насам провежда тестове на автомобили, като дава оценки за качеството, надеждността и представянето им.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
При теста на хибридната Toyota Prius от ново поколение, моделът е показал среден разход на гориво от само 4,52 л/100 км. Това е най-доброто постижение в историята на изданието, като побеждава досегашния рекорд на Honda Insight от 2000 година - 4,61 л/100 км.

Разходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км, а този на магистрала със скорост 104 км/час - 3,98 л/100 км. Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили.

От изданието уточняват, че закупуват всеки автомобил, който изпитват. Инсталират му система за прецизно измерване на наличното в резервоара гориво, като провеждат тестовете на различните коли при аналогични условия.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
Новото поколение Toyota Prius бе представено в края на миналата година. Моделът е изграден на новата платформа на японския автомобилен гигант - Toyota New Global Architecture (TNGA), благодарение на което демонстрира както по-ниско потребление на гориво, така и подобрени простор, динамика и ускорение.

Имахме възможността да изпробваме модела преди броени дни. Очаквайте ревюто ни съвсем скоро, като засега ще разкрием единствено, че останахме приятно изненадани.

Припомняме, че новото поколение Toyota Prius се предлага в две версии - хибрид и плъг-ин хибрид. В случая става въпрос за първата, чиито батерии не могат да се зареждат в ел. мрежата.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #6
    31 rate up comment 8 rate down comment
    до ЛЕ ле ЛЕ ле ( преди 7 години )
    Колега, ми не си я купувай, като не ти харесва. И м/у другото кой модел от същия/друг производител ти харесва най-много?
  • #5
    33 rate up comment 38 rate down comment
    ЛЕ ле ЛЕ ле ( преди 7 години )
    Тоя новия Приус изглежда ужасно! Даже така като се замисля, може би е най грозната нова кола на пазара в момента.(поне аз не се сещам за друга по грозна) И отвън и вътре - УЖАС! Толкова ли не могат да си наемат едни нормален екип от качествени дизайнери. Нали са най голямата автомобилна компания в света.
  • #4
    42 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най достоверния източник е бай *** попил някоя клюка от центъра на селото.Мерцедес, БМВ и Ауди като се движат дори произвеждат гориво с което пръскат шофьора след като се препълни резервоара, че да усети на кво гориво произвежда, а после може и малко искра да му пусне.
  • #3
    42 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    И защо да не са достоверен източник..м???Все пак това е разход на гориво, не е да проектрат и направят кола, дори всеки нормален човек може сам да си направи тест и да определи до някъква степен какъв му е разхода. А според статията ясено е написано: "От изданието уточняват, че закупуват всеки автомобил, който изпитват. Инсталират му система за прецизно измерване на наличното в резервоара гориво, като провеждат тестовете на различните коли при аналогични условия."
  • #2
    31 rate up comment 33 rate down comment
    паднаха продажбите!! ( преди 7 години )
    С евтините горива тези грозотии просто не се продават дори и в Калифорния!Колкото до разхода, едва ли точно тези отConsumer Reports са достоверния източник. Но за х'американците стават.
  • #1
    37 rate up comment 38 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Consumer Reports,кои точно дизели сте пробвали със 104к;/ч по магистралата!? Защото ако са на Форд или ГМ може и да е вярно, но едва ли тези на Мерцедес,БМВ,Ауди,Пежо,Рено или Шкода ще имат по-голям разход от този леген,който едва ли може и да се движи с по-голяма скорост.