IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota превърна GT86 в Shooting Brake

Моделът е ръчно изработен в Япония

Toyota превърна GT86 в Shooting Brake

След като видяхме спортното купе Toyota GT86 като кабриолет и като дамска версия, японската компания преобрази машината и в Shooting Brake. Премиерата на новата модификация се състоя в Австралия, тъй като автомобилът е дело на местното подразделение на марката.
Toyota превърна GT86 в Shooting Brake
Toyota GT86 Shooting Brake е представител на много редки като концепция автомобили, появили се за първи път във Великобритания. Той има силует на комби, но реално представлява спортна машина с три врати. Настоящ такъв автомобил е Ferrari GTC4Lusso.

Моделът е изграден на базата на стандартното купе GT86, като демонстрира уголемена задна част, благодарение на която е постигнат по-голям багажен обем. Дизайнът му е създаден в Австралия, но самото сглобяване е направено на ръка в Япония.

"С този автомобил се прицелваме в съвсем различна група клиенти - хора с активен начин на живот, които искат спортен автомобил, но и пространство. С GT86 Shooting Brake можете спокойно да пренесете стиковете си за голф, ски екипировката или пък плажните принадлежности. Но без да жертвате спортната тръпка от шофирането", споделят създателите.

Австралийското подразделение на Toyota представи подобна машина още през 2014 година. Тя бе изработена в мащаб 1:4, като бе представена лично на Тецуя Тада, главен инженер на спортните автомобили на марката. Японецът хареса проекта, като заръча той да бъде конструиран в пълен размер.

Сега автомобилът е напълно готов, като е преминал през всички необходими тестове и изпитания. Все още обаче няма яснота дали ще се появи в шоурумите на Toyota.

Японската компания планира да представи GT86 Shooting Brake на няколко изложения, за да се запознае с реакцията на публиката. Ако отзивите са положителни, моделът най-вероятно ще се качи на конвейера.

Снимки: Toyota / GT Spirit

Тагове: shooting brake toyota gt86
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Цицолюб Гъзощипов ( преди 7 години )
    Трошльота ли ? ААА НЕ ! мерси.. нямам време за сервизни акции. Най обикновени *** правят трошльотките, *** предизвикващи многомилионни сервизни акции !
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    'ми,да! ( преди 7 години )
    "ВАГи, 20-годишния ти гоуф сигурно е по-убав, нали!"Естествено!И не само той!Важнотое,че са посмалили комарника .
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи, 20-годишния ти гоуф сигурно е по-убав, нали! Кога последно си ходил на лекар? Няма да е лошо да си направиш преглед, че никак не си с всичкия си.