fallback

Турският Pehlivan — по-добър от Tesla

Моделът използва батерии Bosch, спонсориран е от турското правителство (Видео)

Турция разработва електрически автомобил, който ще бъде по-добър от продуктите на Tesla. Това заяви лично министърът на промишлеността и технологиите на страната Фикри Ъшък пред Hurriyet Daily News. Снимка: YouTube "Нашата кола ще бъде по-добра и по-безопасна от Tesla", категоричен е Ъшък. "Докато Tesla трябва да изгради мрежа от станции за зареждане на продуктите си, ние ще интегрираме зарядната станция в самата кола", допълва министърът, пояснявайки, че въпросната система ще представлява двигател с вътрешно горене, който служи като генератор на електрически ток - нещо подобно на системата на Opel Ampera. Електрическият турски автомобил е наречен Pehlivan, което се превежда като "Борец". Проектът е спонсориран от турското правителство, като се разработва съвместно с научно-техническия съвет за научни изследвания на страната TUBITAK. Към момента информацията за техническите показатели на Pehlivan е ограничена, но Фикри Ъшък уточни, че батериите за модела ще се конструират в сътрудничество с Bosch. Министърът сподели също така, че плановете предвиждат производството на двигателя с вътрешно горене за модела да стартира най-късно в края на 2018 година. Той ще бъде турска разработка и ще се произвежда в страната. Агрегатът-генератор е бензинов, има два цилиндъра и обем от 1,0 литра. Въпреки че все още не е завършен, електрическият автомобил направи първата си демонстрационна обиколка из Балканите. Тя премина през няколко държави, включително България, като приключи в Сараево, Босна и Херцеговина. Проектът е част от инициативата за създаване на турски електрически автомобил. Припомняме, че преди няколко месеца южната ни съседка придоби правата върху интелектуалната собственост Saab 9-3 (без името), като възнамерява да продава модела с електрически двигател под нова турска марка.

Тагове: pehlivan
fallback
  • #17
    А тамън! ( преди 8 години )
    Напрао е хава иелектрик чалъм! Баш за баир-будали.
  • #16
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тесла са поне 10 г. пред всички останали като технология за производство на батерии , най-вече с технологии за масово производство на достъпни за пазара цени. Убеден съм че двата мега завода в САЩ и Франция скоро ще започнат да произвеждат батерии и за други производители , което ги прави нещо като петролните шейхове на бъдещето
  • #15
    Анонимен ( преди 8 години )
    вицовете за турските технологии са по-смешни дори от вицовете за руските технологии
  • #14
    Striker ( преди 8 години )
    Пак ли сме 1 април? Предполагам, че турската кола ще се пълни с гориво отзад и по 5 пъти на ден ще спира за молитва, хахахах! :)))
  • #13
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това някаква шега ли е, генераторен хибрид,краден от старата Опел Анпера дето е на няколко години ще конглокира Тесла. И то с китайските акумулатори Бош. Като прочетох заглавието се излъгах че РеноНисан са решили да преместя производството на Зоуй, както Клиото в Бурса. Но не те даже поточната линия за Меган си прибраха от там и я пратиха в Испания.
  • #12
    boby ( преди 8 години )
    Уахахахахаха, ох, не мога да спра, да се хиля, сълзи ми излезнаха! Тая статия ми направи деня направо :))))))
  • #11
    Р ( преди 8 години )
    До Ahmadкакто каза колегата в първия пост - хахахахахахахха
  • #10
    v-1 ( преди 8 години )
    А ве като я гледам на снимките, по скоро може да се срявнева с някой студентски проект...
  • #9
    Ahmad ( преди 8 години )
    Много е добра.Аз я видиах лично в Турция.Ние винаги сме били доста на пред с техниката и автомубилите главно затова може да се сравниаваме с тесла.
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    Каква Тесла, какъв Пехливан, най-икономичната кола с най-евтина поддръжка е открита още в каменната ера, бих го нарекъл кракомобил най-известния от тази епоха е модела Флинстолет собственост на Фред Флинстоун, разполага с една, две, дори и 4 човешки сили, в зависимост от това колко хора се возят.
fallback
Последни