IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Втори живот за Citroen C6

Французите възкресиха своя флагман за пазара на Китай

Втори живот за Citroen C6

В края на 2012 година официално изпратихме в пенсия флагманската лимузина Citroen C6. Сега отново я посрещаме, но в Пекин. Става въпрос за напълно нов модел, който ще се произвежда в Китай.
Втори живот за Citroen C6
Информацията към момента е ограничена, но според местните медии в основата на новото поколение C6 е китайският Fengshen A9, който Citroen и Dongfeng произвеждат съвместно за вътрешния пазар. Моделът използва платформата EMP2, на която са изградени новите модели на PSA Group.

Информация за габаритите на второто поколение Citroen C6 не е налична, но Fengshen A9 има дължина от над 5 метра и междуосие от цели 2,9 метра.

Що се отнася до дизайна, той е далеч по-сдържан и умерен от този на първия Citroen C6. Салонът пък демонстрира високо оборудване и съвременни технологии, сред които цифров приборен панел.
Втори живот за Citroen C6
Очаква се китайците да оборудват модела с 1,8-литров бензинов турбо мотор, развиващ 204 к.с. Той е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия. За C6 се предвижда и хибридна модификация.

По-рано тази седмица се появи информация и за цената на модела. В Китай новият Citroen C6 ще стартира от около 200 000 юана (приблизително 27 000 евро). Моделът ще се произвежда в завода на съвместното предприятие Dongfeng Citroen в Китай.

Снимки: Citroen

Тагове: dongfeng citroen c6
0 от 500