IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Носталгичен Opel Adam S от Irmscher

Автомобилът е вдъхновен от състезателната Ascona A на Валтер Рьорл

Носталгичен Opel Adam S от Irmscher

Дългогодишният партньор на Opel - студиото за доработки Irmscher, показа своя версия на мъника Adam S. Автомобилът е вдъхновен от състезателните легенди на марката и демонстрира както визуални, така и силови подобрения.
Носталгичен Opel Adam S от Irmscher
Opel Adam S от Irmscher

Доработеният от Irmscher Opel Adam S следва стила на състезателната Ascona A, с която рали легендата Валтер Рьорл се състезаваше през 70-те години на миналия век.

Екстериорът е решен в жълто и зелено, които са обичайните състезателни цветове на Opel. Виждат се още сериозно разширени арки на калниците, нова решетка на радиатора, 19-инчови джанти, брони с по-големи отвори за въздух и др.

Поставени са също спортни окачване, спирачки и изпускателна система.
Носталгичен Opel Adam S от Irmscher
Opel Ascona A

Към момента машината е прототип, като серийният вариант ще бъде готов по-късно тази година.

Още от сега обаче е ясно, че продуктовата версия ще разполага и с по-мощен двигател. 1,4-литровият турбо мотор на Adam S ще бъде настроен да генерира най-малко 170 к.с., твърдят от Irmscher. Серийният модел разполага със 150 к.с.

Снимки: Irmscher

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Освен цвета не виждам никаква прилика или вдъхновение. Асконата беше легенда, а този адам си е чисто и просто женска градска количка при това изключително грозна. Гледам, че и "мъже" е карат, но май с повече естроген в тялото...