IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандци обиколиха света с Ford Model T

Произведеният през 2015 г. автомобил навъртял повече от 130 000 км. по време на пътуването

Холандци обиколиха света с Ford Model T

Съпружеската двойка от Холандия – Дирк и Труди Ретгер, направиха околосветско пътешествие с автомобил Ford Model T, произведен през 1915 г. Към момента те са преодолели разстоянието от 130 000 км, преминавайки през най-различни държави.
Холандци обиколиха света с Ford Model T
Необичайното си пътуване холандците стартират през 2012 г., когато тръгват от Холандия и стигат до Южна Африка. Разстоянието от 22 000 км им отнема 180 дни. След това семейството си дава година почивка, за да поеме на път към Канада и САЩ, изминавайки още 28 000 км, отново за 180 дни.

Следващото пътешествие на Дирк и Труди е към Южна Америка, Нова Зеландия, Австралия и Азия, като този път преодоляното разстояние е 26 000 км. В крайна сметка 100-годишният Ford Model T преминава през повече от 50 държави, като за цялото пътуване претърпява само една повреда – сменен е един от генераторите.

Не така обаче стоят нещата след завръщането на холандците в Европа. Вече на път към дома автомобилът в крайна сметка се предава и се налага да бъде вкаран в сервиз, където в момента се ремонтира. А семейство Ретгер с нетърпение очаква повредите да бъдат отстранени, за да продължи екзотичното си начинание.
Холандци обиколиха света с Ford Model T
Двамата още не са обявили дестинацията, по която ще поемат. Те обаче са категорични, че нищо не може да им попречи. Още повече, че пътуванията им имат и благотворителна цел, тъй като по време на тях събират средства да деца-сираци от цял свят.

Снимки: Facebook

 

Тагове: ford model t
0 от 500