IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM готви хибридна система за бъдещия Opel Astra

В General Motors работят над нова хибридна система, която ще бъде монтирана на следващото поколение на Opel Astra, което трябва да се появи през 2010 г.

GM готви хибридна система за бъдещия Opel Astra
GM разработва технологията E-Flex plug-in, но също така и нова по-конвенционална хибридна система, която масово да се приложи към моделите на групата. При нея автомобилите ще бъдат снабдени с двигател с вътрешно горене и с електродвигател. 


Следващото поколение на Astra е един модел от особена важност за GM, защото тя ще бъде продавана освен на пазарите в Европа, за първи път и в САЩ. Там автомобила ще се продава под марката на Saturn. Специалист от GM казва пред списание AutomobilWoche, че колата ще се произвежда на най-новата версия на платформата за предаване на движението към предните колела Delta. Тя ще бъде използвана поне от още 12 модела на групата, включително и бъдещия компактен Saab. 

Хибридната система на GM която ще се използва от Astra е от конвенционалния вид с два двигателя, подобна на тази използвана от Toyota при Prius. Що се отнася до системата E-Flex, източник от GM споделя, че тя няма да се появи преди 2010 г. и най-вероятно ще дебютира със серийната версия на концепцията Volt.
0 от 500