IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai открехва постепенно завесата пред новото купе

Голяма част от информациите за новото купена със задно предаване на Hyundai се основават само на спекулации, предположения и на няколко „шпионски” снимки.

Hyundai открехва постепенно завесата пред новото купе
Това което знаем със сигурност е, че автомобилът ще бъде произвеждан на скъсен вариант на новата платформа на фирмата, която ще направи скоро дебют с новия седан Genesis. 


Двигателят най-вероятно ще бъде V6 с обем 3.8 литра, мощност 260 к.с. и максимален въртящ момент 348Nm. Има вариант двигателят да бъде и с по-малък обем – 2.0 литра, но турбо версия. Купето няма да има дизелов или хибриден вариант. 


Най-новата информация за бъдещето купе на Hyundai дойде от шефа на фирмата за Великобритания. Тони Уайтхорн (Tony Whitehorn), който казва пред изданието BuinessCar, че новата кола ще се появи в Европа през следващата година, през юли на автомобилното изложение в Лондон. 

Известно е, че новото купе ще замести Tiburon, а Уайтхорн съобщава и че то ще бъде по-скъпа от него. За дизайна засега се знае само, че взима някои елементи от концепцията Velostar (на снимките), като според Тони Уайтхорн еднаквите елементи в двете коли ще бъдат 50-60%. 


На базата на „хванатите” по време на тестове автомобили и на разполагаемата информация, някои интернет сайтове изготвиха компютърен образ на бъдещия автомобил. Доколко той е близък до оригинала, остава да видим.
0 от 500