IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интериорът на възродения Alpine

Спортният модел има 300 к.с., тежи само 1100 кг.

Интериорът на възродения Alpine

Първа снимка на новия спортен модел на възродената марка Alpine се появи в интернет. Тя разкрива интериора на машината, чиято премиера е насрочена за 16 февруари.
Интериорът на възродения Alpine
Снимка: Alpine

От информацията става ясно, че автомобилът на снимката е концепт, който обаче е почти аналогичен със серийната версия, която ще се появи на пазара в началото на следващата година. Преди това френската Renault, чиято собственост е марката Alpine, показа още две концепции на модела - A110-50 от 2012 г. и Celebration от 2015 г.

Новият кадър разкрива доста стилен интериор, който комбинира модерни технологии и класически дизайн. Въпросният автомобил има автоматична трансмисия EDC с два съединителя, чието управление може да се извършва и с лостчета на волана. Самото кормило е облечено в кожа и алкантара. Виждат се също така хромирани елементи, както и инфо-система с голям статичен дисплей.

Като цяло дизайнът е доста изчистен, което е не само дизайнерски прийом. Идеята на модела е да бъде максимално лек, като според последните информации общата му маса няма да превишава 1100 кг.

Задвижващият агрегат на новия Alpine ще бъде 1,8-литров с турбо и мощност от 300 к.с.

Очаква се, че спортната машина ще получи името Alpine A120, като продължение на последния модел на марката - A110. Нейни основни конкуренти на пазара ще бъдат Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C.

Подробности за автомобила ще бъдат разкрити следващата седмица, за когато е насрочена официалната му премиера.

Тагове: alpine
0 от 500