IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat разреши на Audi да ползва Q2 и Q4

Двете имена ще бъдат използвани за нови кросовъри на германската марка

Fiat разреши на Audi да ползва Q2 и Q4

Компанията Audi се е договорила с алианса Fiat Chrysler Automobiles за придобиване на имената Q2 и Q4, които ще бъдат използвани за новите кросовъри на марката. Това обяви шефът на германския производител Руперт Щадлер, цитиран от  Carscoops.
Fiat разреши на Audi да ползва Q2 и Q4
"Разбрахме се с ръководство на Fiat Chrysler да не разкриваме условията, при които ще използваме тези имена. Опитахме се да ги купим преди няколко години, но тогава получихме отказ, като дори ни бе казано, че никога няма да ни бъдат продадени. В бизнеса обаче никога не трябва да се казва никога. През тази година се обърнах към Fiat Chrysler с ново предложение, проведохме преговори и се разбрахме", разкри Щадлер.

По-рано италиано-американският концерн използваше името Q2 за обозначаване на версиите със самоблокиращ се диференциал Torsen на Alfa Romeo 147 и 159, а Q4  - за моделите на Maserati и Alfa Romeo, оборудвани със система за задвижване на четирите колела.

Името Q2 ще получи новият компактен кросовър на Audi, който ще бъде изграден на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen. От компанията-производител вече официално обявиха пускането на този модел, като той ще използва гамата мотори на хечбека A1. Дебютът на Q2 ще се състои на автосалона в Женева през март.

Що се отнася до Audi Q4 - той ще представлява купеобразна версия на следващото поколение на кросовъра Q3. Засега няма яснота кога този модел ще се появи на пазара, но е известно, че той ще заеме мястото му Q3 и Q5 в моделната гама на компанията от Инголщад.

Снимка: Audi

Тагове: audi q2 fiat-chrysler audi q4
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    някой си ( преди 8 години )
    до "заедно трябва!!!"Я пак сметни, моля ...
  • #7
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жалко, че така казват немците, при положение, че ФИАТ вече са много по-здрави във всяко едно отношение от VW дори и от АУДи.Това е истината драги мой комплексарчета. Вече над 15 години карам италиански автомобили и за целия този период не съм дал толкова пари, колкото всеки мой познат с Vw гоуф,пасат, ауди А4, А6, Шкода октавиа,Фабиа и т.н. Всеки един от тях по отделно е дал повече пари за поддръжка и ремонти за 5 години отколкото аз за 15, а моите италианки са и с повече екстри.ФАКТ.
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хората се разбират на високо ниво, ние тука не можем на ниско.
  • #5
    25 rate up comment 4 rate down comment
    а ние!? ( преди 8 години )
    Пълним джобовете на комунистически ологарси,които даже не защитават българския интерес и с нашите откраднати пари си назначават Президенти,Премиери,шефове в Съдебната система, и така стават още по-силни и безнаказани.
  • #4
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Кирику ( преди 8 години )
    Някой друга технология без пари
  • #3
    38 rate up comment 4 rate down comment
    заедно трябва!!! ( преди 8 години )
    Вместо да спориме и да се делим на фиатаджии,вагенисти или оризари,трябва да се обединим,за да извоюваме правата си! Вижте какво става в САЩ при тяхния стандарт:"Мичиган стана първият американски щат с цени на бензина под $1 за галон (3.785 литра) през последните 10 години, съобщава Fox 2 Detroit. Бензиностанция в градчето Хафтън Лейк продава галон обикновен бензин по 95 цента, а друга - по 78 цента. При глокс от 1.79 лева за долар това означава съответно 0.45 и 0.37 стотинки за литър."
  • #2
    33 rate up comment 4 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    какво значи разреши...чисто и просто, от 2 години насам се водеха яки пазарлъци...Ауди предложи малко и Фиат не прие първото предложение и така докато най-накрая се стигна до цифра, която удовлетвори и двата концерна...
  • #1
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Явно FCA са в будна кома!