IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari ще предложи още по-достъпен модел

Целта е през 2019 г. марката да продава 10 000 коли на година

Ferrari ще предложи още по-достъпен модел

Компанията Ferrari ще предложи на пазара нов модел, чиято цена ще бъде по-достъпна от тази на един от най-евтините автомобил на марката към момента – 488 Spider. Идеята на италианците е увеличение на продажбите, твърди Automotive News.
Ferrari ще предложи още по-достъпен модел
Пред журналисти на автосалона в Детрой изпълнителният директор на алианса Fiat-Chrysler Automobiles - Серджио Маркионе обяви, че компанията ще се откаже от правилото си, което умишлено задържаше годишните продажби на 7000 бройки.

„Дълго време Ferrari имаше лимит на производството на суперколи. Той бе около 7000 бройки, но през миналата година продажбите достигнаха 9000. Сега целта е през 2019 г. тази бройка да се увеличи и да достигне 10 000”, обясни Маркионе.

Намеренията на Ferrai показват, че компанията явно среща доста проблеми, след като се оттдели от Fiat-Chrysler Automobiles. Нейните акции бяха предложени на борсата още през септември миналата година, като оттогава паднаха с 16%.

В момента Ferrari 488 Spider се предлага на начална цена от 250 000 щатски долара.  Според експерти пускането на по-евтин модел ще позволи на компанията да увеличи продажбата си, без това да влияние по никакъв начин на нейния имидж.

Основният пазар на новия модел на италианците ще бъде САЩ, тъй като статистика сочи, че 40% от продадените в страната през 2015 г. нови автомобили са били на цена от над 100 000 евро. За сравнение този показател на най-големия пазар в света – този в Китай, е едва 6%.

Снимка: Ferrari


 

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това, че ще има по-достъпен по техните стандарти модел, не значи че ще произвеждат по 50 000 от него. А просто, ще имат още един модел в гамата си. Те и без това 90% от автомобилите им са продадени преди излизането им от завода, така че това е нещо, като увеличаване на продуктовата линия и мощности.
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tuk v Suisse da si kupi6 kola na lizing i to s 4.9% lihva za kola nad 70 hilidi franka,ti iskat dohod ot minimum 8 hiliadi franka bruto mese4no.Toest ako pusnat eftino ferrari za 150 bonki poviarvaite mi tezi koito 6te go vzemat na lizing vob5te ne sa slu4aini hora
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Ферари не бяха като другите когато ги управлваше Лука ди Монтедземоло. Откакто Маркиони ги пое под негов контрол нещата се промениха. То това беше и една от основните конфликтни точки между двамата. Лука искаше ексклузивност, а на Маркионе му трябват продажби и повече пари за да кърпи дупки във Фиат.
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде тукашните разбирачи дето пишеха че ферари не били като другите и тяхните автомобили челяли ексклузивност и дрън-дрън. Рано или късно всички стават един малък ВАГ.
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Нали знаете, че така наречанта "евтина" версия ще едни 200к+++ евро
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да ги направят по 50 хил евро и да става конфекция да ги ....... в тъпанарите!!!
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Италянците са ненадминати в спортните автомобили. Но ако направят по евтино Ферари ще смъкнат престижа и имиджа на марката. Ще почтнат разни мишоци да си купуват на изплащане и ще стане като с Порше.
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Най-забавното ще е ако след някоя друга година кажат, че и SUV ще правят.
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ура а баничарка ще има ли? С плъзгаща се врата за да мога да си транспортирам машините?
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Което означава, че ще правят кола, която като цена ще е колкото едно 911 турбо. Няма лошо хахах. Макларън и те пуснаха два модела с подобна цена. Мерцедес с тяхното AMG GT и те ще се борят за продажби. Да видим дали ще свалят короната на костенурката.