IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar сложи AWD на седана XF

Налична е и адаптивна система за управление

Jaguar сложи AWD на седана XF

Обновена версия на седана XF представи британската марка Jaguar на автосалона в Детройт. Основните новости при модела са свързани не с дизайна, а с технологиите.
Jaguar сложи AWD на седана XF
Новият Jaguar XF се появи на пазара преди по-малко от година, като сега производителят въвежда в гамата на модела AWD система. Задвижването на четирите колела е идентично с това при спортното купе F-Type AWD, но при XF ще бъде достъпно единствено при икономичната дизелова версия. Тя използва 2,0-литров двигател с четири цилиндъра, генериращ 190 к.с., и 8-степенна автоматична трансмисия.

Въпросното AWD задвижване, имащо маса от малко над 100 кг, предава постоянен въртящ момент към задните колела, като при засичане дори на минимално буксуване на колелата технологията включва в задвижването и предния мост.
Jaguar сложи AWD на седана XF
Новост за модела е и системата Jaguar Configurable Dynamics, предоставяща различни настройки за работата на волана, трансмисията и окачването. Технологията обаче ще бъде достъпна единствено за моделите с V6 двигател.

Промени в гамата от агрегати на модела не са правени. Jaguar XF може да бъде поръчан с двигатели, развиващи между 163 и 380 к.с.

Снимки: Jaguar

Тагове: jaguar xf
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бе всички поумняха.. ( преди 8 години )
    и сложиха 4Х4! Най-накрая ще дойде и реда на дебелите глави от БМВ-М!
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 8 години )
    Конглокенцията от Германия има само постояно зацепени системи който недозавиват.Тук идеята е да се включва предния мост само при необходимост и да запазиш добрата управляемост.При ИНФИНИТИ е така като поддава до 50% към предния мост.През останалото време имаш автомобил със задно.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Конкуpенцията исках да напиша, но сайта много обича да корегира!
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Алелуя!Двулитров дизел с 4х4. Откога им липсва такова нещо. Конглокенцията от Германия има такива неща от 10 години!