IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото спортно купе на Infiniti

Серийният Infiniti Q60 се появи в Детройт с 400 к.с. под капака

Новото спортно купе на Infiniti

Атрактивната концепция Infiniti Q60 Coupe, която видяхме миналата година в Женева, е вече сериен модел. Премиерата се състоя на стартиращото днес изложение в Детройт, САЩ.
Новото спортно купе на Infiniti
Серийният Q60 Coupe. Снимка: Infiniti

Луксозното спортно купе залага на познатия динамичен дизайн на марката Infiniti, като впечатление правят раздвижените задни колонки, които напомнят на тези при седана Q50. Всъщност Q60 Coupe е базиран именно на Q50, като представлява негова версия с две врати.

Японският модел, спряган за конкурент на купета като BMW 4-Series, Audi A5, Lexus RC и Mercedes-Benz C-Class, може да се похвали с водещ в сегмента коефициент на челно съпротивление - едва 0.28. Това е постигнато чрез редица аеродинамични елементи по купето, както и чрез активна радиаторна решетка, чиито ламели се отварят и затварят автоматично в зависимост от необходимото охлаждане.

Премиера с модела прави новия 3,0-литров V6 двигател с би-турбо. Той е от семейството VR и се предлага в две модификации. Първата развива 305 к.с. и 400 Нм, като изразходва средно по около 10 л./100 км, сочи информацията. При втората показателите достигат 405 к.с. и 475 Нм, а средният разход е около 10,7 л/100 км.

За Infiniti Q60 Coupe ще бъде наличен и по-малък бензинов мотор. Той е познат от редица модели на японската марка, като има обем от 2,0 литра и развива 211 к.с. В Европа най-вероятно ще бъде наличен и дизелов агрегат с обем 2,0 литра, както и хибриден двигател, познат от Q50.

Всички мотори ще се предлагат със 7-степенна автоматична трансмисия, която задвижва задните колела. Налична е и система 4х4.

Сред иновациите при Infiniti Q60 Coupe е кормилната система без механична връзка между волана и колелата. Нейното първо поколение се появи при седана Q50, а сега виждаме второто й поколение. Технологията предоставя още по-директно управление, като има няколко режима на работа - Standard, Snow, Eco, Sport, Sport+ и Customize (индивидуален), съобщават от японската компания.

В стандартното оборудване на купето присъства също така електронното окачване Dynamic Digital Suspension, което според информацията предоставя на Q60 Coupe водещи в сегмента комфорт и стабилност.

Водещ в класа обещава да бъде и комфортът в кабината, като от Infiniti подчертават, че инженерите са отделили специално внимание на този показател. Джантите и амортисьорите са конструирани с цел минимални шум и вибрации, като е използвана и активна система за намаляване на шума в кабината.

Допълнителни подробности липсват, но става ясно, че моделът разполага с богато стандартно оборудване. Сред опциите пък присъства системата на Bose с 13 говорителя, която прави своя дебют именно на борда на Q60 Coupe.

Продажбите на Infiniti Q60 Coupe ще стартират по-късно тази година. Европейската премиера ще се състои в Женева през март.

Очаквайте още снимки!

Тагове: infiniti q60
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    До Обективен - може би мислят че е малък пазара за модел като Eau Rouge, което не мисля че е точно така - G35/7 имаше доста фенове като беше актуална зад океана, като на пазара имаше (пък и все още има) доста китове за вдигане на мощността... Т.е. хората си търсят нещо подобно.
  • #7
    3 rate up comment 13 rate down comment
    bi-xenon ( преди 8 години )
    Еднакво грозно също както Lexus RC.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Цената за БГ специално ще е над 130к лв, имайки предвид цената на Q50 hybrid.Оня същия вероятно си прав - един такъв турбо мотор при тунинг с лекота ще направи поне 450 к.с. Въпросът обаче е защо Инфинити не го прави това? Заедно с всички необходимости по спирачки, окачване, скорости и т.н.
  • #5
    13 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Доста красив автомобил, в сравнение с еднообразните германци.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    пак нищо по отношение на цената. Иначе по отношение на хибрид срещу нормален двигател, това може би е по-скоро ориентирано към хората които си падат по тунинга
  • #3
    1 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хубава е Дачията, като Шкода А5
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много добре изглежда
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    ОК не е лошо това купе на Инфинити. Но:- какъв е смисълът от този турбо мотор при положение, че дава само около 35к.с. повече от хибрида, но и около 80НМ по-малък въртящ момент - при по-голям разход на гориво?- дори и тази модификация не предлага конглокенция на М, RS и AMG в класа.