IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви новия Z350

Nissan 350Z, или както колата е известна в Япония - ‘Fairlady’, ще бъде заменена от изцяло нов модел през 2009 г.

Nissan готви новия Z350
Най-новите компютърни образи публикувани в японско списание, показват до голяма степен как ще изглежда новия автомобил. 


Досегашния модел стана доста популярен на много световни пазари. Това е комбинация от задно предаване и мощен V6 двигател, която спечели доста фенове по света. Тази успешна формула няма да бъде променена и при новия модел. 

Все още има различни информации дали Nissan ще използва при новия Z350 двигателят V6 познат от Infiniti, с обем 3.7 литра или ще продължи да използва сегашния с обем 3.5 литра. И в двата случая обаче експертите са единодушни, че мощността ще бъде около 350 к.с. 


Напоследък автомобилът беше засечен при тестове на Нюрнбургринг заедно с Porsche Cayman, и това е модела, който инженерите на Nissan използват като еталон за своите спортни модели. При тестването на Nissan GT-R те използваха отново Porsche, но тогава беше 911 Turbo. 

Появиха се и информации, че при бъдещия Nissan 350Z e възможно да има и версия купе/кабрио. Ясно е и това, че при новото поколение Z350 ще бъде обърнато специално внимание на интериора, който е силно критикуван при сегашния модел.
0 от 500