IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz обнови и прекръсти роудстъра SLK

Моделът вече се казва SLC и ще се предлага с избор от 5 двигателя

Mercedes-Benz обнови и прекръсти роудстъра SLK

Компанията Mercedes-Benz официално представи роудстъра SLC, който всъщност предтавлява фейслифт на известния досега модел SLK. Поръчки за двувратката ще се приемат от средата на януари.
Mercedes-Benz обнови и прекръсти роудстъра SLK
От SLK новият автомобил ще се отличава по напълно преработената предница. Различни са бронята, решетката на радиатора, както и главните светлини, които могат да бъдат оборудвани със светодиоди. Отзад новостите са в оптиката и бронята, а в салона – при волана и лоста за скорости.

За SLC в Mercedes-Benz са подготвили 5 двигателя – 4 бензинови и 1 дизел. Бензиновите са три с по 4 цилиндъра - SLC 180, SLC 200, SLC 300, и един с  6 цилиндъра - AMG SLC 43. Дизелът е 2,1-литров с 4 цилиндъра (SLC 250d), като предлага 204 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

Най-слабият мотор развива 156 к.с. и 250 Нм, модификацията SLC 200 разчита на 184 к.с. и 300 Нм, а най-мощната – SLC 300, разполага с 245 к.с. и 370 Нм. Версията Mercedes-Benz SLC 180 ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди, SLC 200 – за 7 секунди, SLC 300 – за 5,8 секунди, а единственият дилзел – за 6,6 секунди.

Двете по-малки бензинови версии са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия, докато SLC 300 и дизеловата модификация разчитат на 9-степенен автомат. Той ще се предлага и като опция за първите два варианта.

В стандартното оборудване на SLC 300 и SLC 250d влиза система за управление на електрониката Dynamic Select, която разполага с 4 режима на работа - Comfort, Sport, Sport+, Eco, както и с един допълнителен, който може да се настройва индивидуално. Допълнителният пакет Dynamic Handling снижава пътния просвет с 10 мм и включва адаптивни амортисьори и специална система за стабилизация.
Mercedes-Benz обнови и прекръсти роудстъра SLK
Базовият вариант на модела разполага със загряване на седалки, функция за подаване на топъл въздух в зоната на врата на водача и пасажерите, мултимедийна система Comand Online, парктроник, система за разпознаване на пътните знаци, функция за автоматично изключване на въздушната възглавница на пътника при поставяне на детско кресло, а също така и с покрив с изменяема степен на прозрачност.

Спортната AMG-модификация на SLC разчита на би-турбо V6, докато досегашния вариант на SLK беше с V8. Новият 6-цилиндров мотор ще разполага с 367 к.с. и 520 Нм, което е с 54 к.с. и 20 Нм по-малко отколкото при преднишния SLK 55. Новата версия AMG е с 9-степенен автомат и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz slc slk
0 от 500