IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственикът на Fisker направи нова суперкола

Force 1 ще излезе в серия от 50 бройки на цена 300 000 долара

Собственикът на Fisker направи нова суперкола

Известният автомобилен дизайнер Хенрик Фискер, създател и собственик на фалиралата компания Fisker Automotive, е готов със своята нова суперкола. Тя се казва Force 1 и ще бъде показана пред публика на автосалона в Детройт през януари.
Собственикът на Fisker направи нова суперкола
По думите на Фискер, автомобилът е създаден с активната помощ на известен американски автомобилен състезател, чието име засега се пази в тайна. Купето е получило карбонова каросерия, 21-цолови джанти от лека сплав, вентилируем капак, лазерни задни светлини и активно окачване.

Задвижването на машината е поверено на „един от най-мощните атмосферни двигатели на планетата”, чиито характеристики предстои да бъдат обявени. Според Фискер, Force 1 съчетава в себе си бързината на състезателен автомобил и разкоша на суперкола.

Плановете на дизайнера предвиждат да бъдат произведени общо 50 бройки от машината, като всяка една от тях ще струва около 300 000 щатски долара. Сглобяването на машините ще се прави в завод в Мичиган.

Хенрик Фискер е известен като автора на моделите BMW Z8 и Aston Martin DB9. След банкрута на неговата компания Fisker Automotive тя бе купена от китайци и преименувата на Karma Automotive – в чест на хибридната суперкола Karma, разработена от Фискер.

През последните месеци дизайнерът активно работи по няколко проекта на калифорнийската компанията Galpin Auto Sports. Те включват създаването на купе и роудстър Rocket на базата на Ford Mustang, както и на спортната кола Thunderbolt.

Снимка: Fisker

Тагове: fisker automotive
0 от 500