IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класация на зимни гуми за сезон 2015/2016

Кои са най-добрите избори за шофьорите според ADAC

Класация на зимни гуми за сезон 2015/2016

С настъпването на есента падат и температурите, а шофьорите мислят за предстоящия зимен сезон. Тестът, проведен съвместно от ADAC и Федерацията за Тестове на Материалите, предоставя важна информация за различните модели гуми. Сравненията са направени на база различни типове показатели, като обхващат два основни размера гуми: 165/70 R14 T и 205/55 R16 H.
Класация на зимни гуми за сезон 2015/2016
Снимка: Nokian

ADAC представя цялостна информация за зимни гуми с размер 165/70 R14 T за леки автомобили. Оценките, които фигурират, варират от "добро" до "задоволително", "достатъчно" и "недостатъчно".

Goodyear, Michelin и Dunlop са определени като най-подходящите през този сезон за класа на леките коли. Първото място е присъдено на Goodyear UltraGrip 9 с обща оценка 1,8, второто е за Michelin Alpin A4 с обща оценка 2,2, а третото - за Dunlop Winter Response 2 с оценка 2,3.

При мокри настилки, задоволително представяне показват гуми като Fulda Kristal Montero 3, Bridgestone Blizzak Lm001, Falken Eurowinter HS449, Braum Polaris 3.

При фактора износване най-добри са Bridgestone, Continetal и Firestone. Aeolus, Linglong и Mentor пък са поставени последни в класацията.

Ето и пълната класация на тестваните гуми:
Класация на зимни гуми за сезон 2015/2016
"1" е най-високата оценка

Continetnal ContiWinterContact TS850 е най-добрата зимна гума за размер 205/55 R16 H през този сезон.

Моделът е убедил експертите на ADAC, че той е най-добър при мокри и заснежени настилки, но също така и при износване. Това дава сигурност по всяко време на пътуването, казват експертите. Недостатък обаче е по-високото ниво на шум в сравнение с останалите гуми за този размер.

На второ място се нарежда Yokohama W. drive V905, а на трето - Goodyear UltraGrip 9.

Пълната класация:
Класация на зимни гуми за сезон 2015/2016
"1" е най-високата оценка

Таблици: reifentrends

Тагове: adac
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Jamesnug ( преди 5 години )
    Заказать раскрутку сайта оптимизация сайтов услуги seo продвижения сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин SEO PRO1 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы...Анализ вашего интернет-проекта бесплатно
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    От 2013г. съм с летни на Мишлен пилот спорт 3 невероятна гума минах около 46х.км и на ограничители пак държи здраво.Зимата карах с Клебер крисалп 2 също съм доволен, но минаха вече 5 зими и се износиха, та сега чакам Мишлен алпин 5 да доставят защото свърши.По този повод повече няма да сложа друга гума освен Мишлен и то високият клас на колата си.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    reifen export ( преди 8 години )
    letni zimni ,michelin virvqt kato topil hlqb.te svir6vat naq birzo
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    кокчо ( преди 8 години )
    ADAC да прави класация на гуми е като Алфа рисърч да прави предизборни рейтинги!Не може веднъж компроментирала се организация,знаем за скандала с ФВ и подменените тестове от 2013г.,да продължава да дава "съвети" за покупка на гуми.От творението се вижда пак същата песен на нов глас.Само произведените в Германия гуми са хубави и съответно са на първите места.Само 14-ката на Мишелин Пилот е вкарана на второ място но 14-ки вече кой купува? И Поло и Клио отдавна са с поне 15-ки.Бръщолевица!!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    За тези, които наистина се интересуват, Dunlop ги няма, не защото не стават, а защото не са попаднали в теста. Мисля, че още не са били извадили зимната колекция, когато е правен теста или нещо такова. Иначе и мен живо ме интересуват точно те. Иначе от тестваните, ADAC с две ръце са за Continental - единствената срещу която нямат никакви забележки.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Уя ( преди 8 години )
    Аз карам зимата с трамвай номер 5. Не знам с какво гуми е, ама са направо мания.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    propusnali ste naq vajnoto spira4niq pit,kolko e pri 100 km
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Hawkeye ( преди 8 години )
    карам с гуми, щото по джанти леко се хлъзга по нагорнище. Няма значение цвета, грайфера и джантата, важното, че съм доволен от гумите. А да забравих да кажа марката, ама има ли значение щото всяка гума се произвежда с китайски смеси ;)
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Карам 5-та зима с BF-Goodrich и съм адски доволен. Това беше леката дивизия на американските самолетни гуми, преди няколко години я купиха от Мишлен. По-тихи са от летните ми Дънлоп, държат много добре на сняг, на износване и като цяло излизат по-евтини от много други, защото са по-издържливи в дългосрочен план.
  • #7
    29 rate up comment 1 rate down comment
    yako ( преди 8 години )
    Аз карам с NOKIAN Hakkapeliitta R2 205/60/16 след дълго проучване. Тиха возия, комфорт и стабилност. Спазвайте ограниченията, дистанцията и шофирайте разумно! Препоръчвам!