IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходната Lada XRay - вече и официално

Най-мощната версия на хечбека разполага със 123 к.с

Всъдеходната Lada XRay - вече и официално

Компанията АвтоВАЗ показа официално всъдеходния хечбек Lada XRay. Серийното производство на модела стартира на 15 декември в Толиати, а стартът на продажбите е планиран за февруари 2016 г.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
В основата на автомобила е платформата B0, на която са построени Renault Sandero Stepway и Renault Logan. В проектирането на модела са участвали инженери от алианса Renault-Nissan и от Волжския автомобилен завод. Според представители на АвтоВАЗ в конструкцията на Lada XRay има над 500 оригинални детайла, създадени специално за нея.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
Габаритите на модела да дължина от 4164 мм, широчина - 1764 мм и височина - 1570 мм. Разстоянието между двете оси е 2592 мм. Багажникът има вместимост от 376 литра, като при свалени седалки този обем се увеличава до 1382 литра.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
Автомобилът ще бъде оборудван с два бензинови двигателя с обем 1,6 литра, развиващи 106 и 114 к.с., както и с 1,8-литров, също бензинов, чиято мощност е 123 к.с. Трите мотора могат да бъдат съчетани с механични скоростни кутии с 5 и 6 предавки, както и с роботизирана трансмисия. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,2 секунди, тази със 114 к.с - за 10,3 секунди, а тази със 106 к.с. - за 11,9 секунди.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
В оборудването на хечбека е включена система ABS, система ESP, въздушни възглавници, фарове срещу мъгла, подгряване на предните седалки и предни електрически стъкла. Ще се предлагат още датчик, показващ налягането в гумите, камера за заден ход, както и информационно-развлекателен комплекс с 8-инчов дисплей.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
Цените на Lada XRay ще станат ясни при старта на продажбите, като се очаква базовата версия да стартира от малко над 10 000 долара.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada x ray
0 от 500
  • #17
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Човек ( преди 8 години )
    Първо се научи да пишеш на кирилица и чак тогава коментирай ;)
  • #16
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Столичанин ( преди 8 години )
    Аз за 10K долара мога да си вземам BMW 5 - да втора ръка и са си тунинговам и да дрифтя ;)
  • #15
    3 rate up comment 11 rate down comment
    rusko nishto ( преди 8 години )
    Az ne vijdam nishto krasivo v tazi kola s prednica na Dachia,a otzat i strani ot Fokus I C4.Ama za murzilkite,niama znachenie,da ima tam kolela i kormilo,drugoto ne e vajno.
  • #14
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Никола ( преди 8 години )
    Тази кола е пълен *** като дизайн , само я вижте отстрани , прилича на смачкана бирена кутия ?! Очевидно за да спестят от качествени решения са я щамповали за по-голяма якост като ламарина за покрив , а бе грозна работа !
  • #13
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Лада ( преди 8 години )
    "Тези, не се научиха да правят хубави коли ,само могат да копират ,кажете ми един читав модел, който е изцяло техен и да е читав."Не са копирали модела, изцяло техен дизайн си е! Даже от Митсубиши са копирали техния дизайн, имаха и съдебни спорове. Тази кола за да е конглокентна на пазара й трябва дизелов двигател. Така може повече фирми да я използват за служебен автомобил. Разбира се има и слаби места но.......това е най-красивата Лада от доста време насам така, че заслужав похвала......
  • #12
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе като е толкова добре в Русия как никой не емигрира на там. Дори бежанците предпочитат да *** из гръцките морета вместо да бягат към Русия. Аман от тази пропаганда на голямата бензиностанция.
  • #11
    10 rate up comment 16 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Рашъните не могат и никога не са могли.............................................другото го знаете вече съм го казвал хиляди пъти.
  • #10
    11 rate up comment 16 rate down comment
    толкова си могат ( преди 8 години )
    Тези ,не се научиха да правят хубави коли ,само могат да копират ,кажете ми един читав модел,който е изцяло техен и да е читав.
  • #9
    9 rate up comment 17 rate down comment
    дизайн никакъв ( преди 8 години )
    Абе прилича си по грозота на оризарка ,както и на Дачия , ако я дават за 6-7000 лв.взимам я,това творение повече от тези пари не струва,чак пък 10 000 долара,за толкова пари си взимаш по истинска машина макар и на 6-7 години.
  • #8
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вместо да задаваш глупави въпроси, вземи малко прочети кой, какво е направил в Сирия!Предполагам се правиш на мотика, защото дори децата знаят. ако си дете ти е простено!