IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Veloster на Hyundai все по-близо до серийно производство

Hyundai представи концепцията Veloster тази година на автомобилния салон в Сеул. Сега този модел ще бъде показан отново и във Франкфурт.

Veloster на Hyundai все по-близо до серийно производство
Това е знак, че Veloster най-вероятно ще стигне до серийно производство. Автомобилът използва техниката на модела i-30 и е предназначен за по-младото поколение потребители. 


Купето Veloster (с кодово име HND-3), е създадено в дизайнерския център на фирмата в Намянг, Корея. Името Veloster е съчетание от две английски думи - velocity (скорост) и roadster. 

Купето има 2+2 места и панорамен прозрачен покрив. Според конструкторите от Hyundai колата е създадена за да отговаря на вкусовете и изискванията на поколението Y (най-младите потребители), като съчетава изчистен дизайн с добро качество и здрава конструкция. 


Двигателят е бензинов с обем 2.0 литра. Скоростната кутия е петстепенна механична. Автомобилът е дълъг 4100 мм, широк 1790 мм и висок 1450 мм. Междуосието е 2600 мм.
0 от 500