IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

А имаше време, когато Touareg беше Ford

Моделът е базиран на първото поколение на Fiesta

А имаше време, когато Touareg беше Ford

Когато през 2002 г. компанията Volkswagen представи луксозния си кросовър Touareg, един от главните въпроси бе: „Какво, по дяволите е „Туарег?” Повечето хора и тогава бяха наясно, че това африканско племе. Малко са обаче тези, които дори сега знаят, че моделът на германците е вторият с това название. Първият е един впечатлящ концепт на Ford.
А имаше време, когато Touareg беше Ford
Да, първият Touareg/Tuareg е машина с предно предаване и 1,1-литров бензинов двигател. Тя е оборудвана с допълнителни секции за фаровете, както и със специални гуми за пустинни условия. Направена е на базата на първото поколение Fiesta, като е съвместна разработка на ателието от Торино – Ghia, и дизайнерския център на Ford в Диърборн.

Без да пипат особено оригиналния автомобил, дизайнерите са повдигнали линията на покрива. Така се е получило стилно и компактно комби с 3 врати, чиято дължина е 3,7 метра. Широчината е 1,66 метра, а височината 1,5 метра. Така първият Touareg е със 17 мм по-дълъг, с 8 мм по-широк и с 18 мм по-висок от стандартната Fiesta S.
А имаше време, когато Touareg беше Ford
Резултатът от всичко това прилича на „шутинг-брейк” с метални брони, разширени калници, допълнителни аеродинамични елементи, рейлинги на покрива и въздуховоди на предния капак. Окачването е подсилено, но машината си остава само с предно предаване.

Любопитни са и материалите в интериора на малкия автомобил. Седалките са обвити със специален плат – туид, какъвто е поставен и на тавана. За вътрешната страна на вратите е използван винил, като всичко това с допълнение с цинка по пода е предназначено да защитава машината и возещите се в нея.
А имаше време, когато Touareg беше Ford
В крайна сметка Ford Fiesta Tuareg е показан на автосалона в Женева през 1979 г. За съжаление, по това време в компанията е наложено ембарго върху екзотичните модели и автомобилът така и не се появява в серийно производство. След 23 години на сцената излиза един съвсем друг Touareg – далеч по-мощен и луксозен. Но няма как да се отрече, че и мъникът на Ford заслужава уважение.

Снимки: Ford          

Тагове: ford fiesta vw touareg
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти най-добре го знаеш какво е да си хейтър ***! В тази област си професионалист. Хейтваш всичко що е японско, а стане ли въпрос за Тойота и хибриди, просто издивяваш.Друг път не споменавай това, което си всъщност ти и да го вменяваш на други!
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ама страшен спор се води тука - от умни по-умни мисли. Важното е да са срещу VAG - днес е модерно да си хейтър.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Наистина аман от *** Анонимний ***. Името на племето се ползва за име на модел автомобили. Ползват го първо едни, а после други копират и те си кръщават модел. И Ку е буква от азбуката, но първо едни го ползва за име на модел, а после копировачите копират от тях и те искат да го ползват. Знам, че все още ти е трудно да го разбереш. Сложно ти е нали! Много е сложно за теб, че едни копират от други. Само с имената да беше с мед да ги намажеш, а то е с всичко така. Крадът и манипулират...
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Никой нищо не е копирал това е име на племе в Африка. Форум пълен с глу-паци.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И пежо имат концеп преди vw само че се казва TOUАREG
  • #1
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи немските копировачи и това име са изкопирали! Защо ли изобщо не се учудвам. Те едно име не могат да измислят, а коли тръгнали да правят. Пълни нещастници.