IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti е готова със серийния QX30

Най-малкият кросовър на марката ще видим следващия месец

Infiniti е готова със серийния QX30

Японският производител на премиум автомобили Infiniti обяви, че ще представи новия си SUV - QX30, на 17 ноември. Подробности за модела не бяха разкрити, но изданието Wheels все пак се добра до такива.
Infiniti е готов със серийния QX30
Вече е известно, че най-малкият кросовър на Infiniti ще използва платформата на хечбека Q30, показан по-рано тази есен. От него ще бъдат заимствани и двигателите – бензинови с обем 1,6 литра, развиващи 120 и 154 к.с., както и 1,5- и 2,2-литрови дизели с мощност 107 и 168 к.с. За САЩ ще се предлага и 2,0-литров бензинов агрегат с 208 к.с.

За разлика от концептуалната версия на QX30, която видяхме в Женева през пролетта и която бе със задно предаване и с допълнително включващата се предна ос, серийният вариант на модела ще бъде с предно задвижване, твърди информацията. При него обаче ще има възможност за прехвърляне на част от въртящия момент към задните колела. Базовите версии ще бъдат само с предно предаване.

Що се касае до габаритите, те ще бъдат подобни на концептуалния модел – дължина от около 4400 мм, широчина 1800 мм и височина 1500 мм.

Снимка: Infiniti

Тагове: infiniti qx30
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Инфинити за момента са чисто маркетингов продукт - много приказки за нищо - техниката същата то 10 г. насам (поне в европа). Преди няколко месеца рекламираха супер страхитния пакет "adeyaka" който съдържаше... екстри които можеш да си поръчаш за всеки европейски модел от компактния клас нагоре.То и затова продажбите им са такива де...
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До !!!! ( преди 8 години )
    "Ти ако виждаш различен автомобил, за мен това е GLA в опаковка на Инфинити, двигатели (дизел) на Рено и МБ и (бензин) Нисан и МБ !"Така ли виждаш амиго? Ами виж тогава и цените и ги сравни, и пак ела да ни лаеш тук като пребито псе!
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    !!!! ( преди 8 години )
    Ама знам че виждате абсолутно различен автомобил, защото така ви е угодно....защото иначе ЛАЕТЕ КАТО БИТИ ПЕСОВЕ когато се "напъвате" да доказвате "как Тойота прави това на БМВ", "каква техноголия има в Приус", Ауди били Шкода...МБ били Рена и т.н.! Ти ако виждаш различен автомобил, за мен това е GLA в опаковка на Инфинити, двигатели (дизел) на Рено и МБ и (бензин) Нисан и МБ !
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Аз виждам абсолютно различен автомобил от ГЛА/А..със своите индивидуални черти и красота. И въобще не ме интересува на коя платформа е правен, или по каква технология е сглобен двигателя, или 4-та предавка на скоростната кутия как точно е фрезована, и дали е правена от стомана произведена в Китай или Русия например!
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам за какво са минусите, но колегата е абсолутно прав! Това е на платгормата на GLA/A ...
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    преоблечен МБ A/GLA...