IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Yamaha вади лек автомобил

Машината ще има премиера в Токио

Yamaha вади лек автомобил

Мистериозен автомобил, който ще бъде представен като концепт по време на предстоящото изложение в Токио показа японският производител на мотоциклети Yamaha.
Yamaha вади лек автомобил
Снимка: Yamaha

Към момента информацията е ограничена, но от разпространеното от Yamaha изображение става ясно, че машината представлява спортно купе. Спекулациите сочат, че задвижващата система ще бъде хибридна, тъй като на японското изложение се залага именно на електрическата мобилност.

Възможно е обаче да става дума за компактен спортен автомобил, който използва двигател от мотоциклет. От Yamaha посочват единствено, че става дума за дизайнерска концепция, която е вдъхновена от света на моторите.

Подробностите ще станат ясни в края на този месец, когато автосалон Токио 2015 ще отвори врати.

На японското изложение Yamaha ще покаже богата гама от мотоциклети, скутери, велосипеди и четириколки. Общо 20 такива машини ще присъстват на щанда на марката, като 6 от тях ще направят световна премиера. При някои от моделите ще присъстват хибридни или електрически агрегати.

Припомняме, че Yamaha не е чужда на автомобилния свят. Компанията е участвала в разработването на няколко двигателя, предназначени за спортни модели на Toyota, Lexus, Ford, Volvo, Lotus и Noble. През 90-те години на миналия век дори направи и опит да създаде собствен суперавтомобил, а преди година в Токио показа компактен лек автомобил. Още по темата вижте ТУК

Тагове: yamaha
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не всички първо,а последните високообортни мотори на Тойота са доработени от Ямаха,а не създадени от нея.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    След 2 мотора Ямаха, мога само да кажа, че това е наистина страхотна марка с много добра продукция. Моторите им са едни от най-добрите. КонКУррират се само японски марки на върха. Хонда, Кавазаки, Сузуки и Ямаха са най-добрите сред двуколесните. Няма да са първите обаче. Хонда и те са започнали с мотоциклети, а в момента са най-голям производител на ДВГ в света. Ямаха правят всякаква техника освен мотори. Дори хеликоптери. да не говорим, че музикалната и озвучителна техника им е много добра.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    през годините напрактика всички високооборотни атмосферни мотори на Тойота са създадени от Ямаха