IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще прави G-Class до последно

Модернизираната версия на всъдехода ще се появи догодина

Mercedes ще прави G-Class до последно

Mercedes-Benz няма намерение да преустановява производството на всъдехода си G-Class въпреки все по-жестоките екологични изисквания. Това заяви пред Car Advice вицепрезидентът на марката Волф-Дитер Курц.
Mercedes ще прави G-Class до последно
Топ мениджърът, който отговаря за продуктовата линия от спортни модели и всъдеходи на Mercedes-Benz, допълни, че в компанията нямат притеснения от непрекъснато снижаващите се норми за вредни емисии.

„Докато има интерес към G-Class, ние ще го произвеждаме. Мога дори да съобщя, че работим върху обновяване на модела, което ще засегне не само двигателите, но и конструкцията”, споделя Курц. И допълни, че най-вероятно модернизираният всъдеход ще се появи още през 2016 г.

Вицепрезидентът на Mercedes бе запитан за съдбата на „кубчето”, след като от Land Rover обявиха, че спират класическия си Defender, тъй като той няма да отговаря на новите изисквания за екология. Според Курц, това решение на британците ще бъде само от полза на неговата компания.

„Винаги съм много щастлив, когато някой от нашите основни конкуренти напусне пазара. Сигурен съм, че оттеглянето на Defender ще се отрази положително на продажбите на G-Class”, коментира топ мениджърът.

Снимка: Mercedes-Benz

 

Тагове: mercedes-benz g-class
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ссс ( преди 8 години )
    до коментар номер 8: тя и твоята е малка *** и пари нямаш!
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тая грозна тухла 4етворка без пари да ми е дават ще я продам и ще взема друго. То не стига, че грозно, ами и офроуд възможностите му скопиха. Парви са тези, които говорят за електрониката му. Направиха го паркетник с малко по-високи възможности, но все пак паркетник. Много отива за мутренска кола. Затъмняваш му стъклата и се бараш на баровец, че караш батал за половин милион, дето не смееш да го изкараш извън асфалта да не го оцапаш или одраскаш. Кола за комплексари с малки п*шки!
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    БЕШЕ добра машина ! ( преди 8 години )
    Нищо не става от тия новите Г класи! Прекалено усложнени, пълни със електроника и навсякъде евтина пластмаса, а цената космическа! Тотално развалиха офроуд концепцията за да могат да го продажат на разни костюмари/комплексари.Какви са тия бензинови джигатели по 500 коня, какви са тия пластмасови брони, нископрофилни гуми? А вътре ншкакви телевизори и екрани и 1000 бутона ...пълна глупост!, Последната читава версия беше G300 professional и те взеха че я спряха от произжодство.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    G-Class беше кУрава машина, докато не му наблъскаха електрониките и почна да умира на и извън пътя. Круйзера и на него му сложиха доста електроника, но си остана все така надежден, здрав и безпроблемен, както е бил винаги.G-Class е доста надценен автомобил и не се ползва отдавна по предназначение, т.е. извън пътя. Ползва се предимно в градски условия и най-много на някой черен път да се изкара. Обикновено е колата на някоя мутра и е лесен за брониране за това се радва на някакъв успех.
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Малко са емблематичните джипки като G-Class, Discovery, Wrangler, големия Крузер... достойни за уважение!Браво, че не го развалиха!
  • #3
    5 rate up comment 15 rate down comment
    вретимир ( преди 8 години )
    фолцваген са наи добрите
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    Вечен!
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да , истинските off road машини остават все по-малко и по-малко , а гегата е най-добрата.