fallback

Розберг победи Хамилтън в Австрия

Проблем с едно от колелата изхвърли Фетел от първата тройка

Пилотът на Mercedes AMG Нико Розберг (Гер) спечели Голямата награда на Австрия, кръг от Световния шампионат във Формула 1. Още на старта немецът изпревари своя съотборник Люис Хамилтън (Вбр) и постигна третия си успех за сезона.Хамилтън финишира втори, а трети остана Фелипе Маса (Браз, Williams), който успя до финала да удържи атаките на Себастиан Фетел (Гер, Ferrari). Четирикратният световен шампион стартира трети, но проблем с едно колелата при влизането в бокса го забави и в крайна сметка го изхвърли от Топ 3.Пети и шести в Австрия останаха Валтери Ботас (Фин, Williams) и Нико Хюлкенберг (Гер, Force India). Места в първата десетка намериха още Пастор Малдонадо (Венец, Lotus), Макс Верстапен (Хол, Toro Rosso), Серхио Перес (Мек, Force India) и Даниел Рикиардо (Авл, Red Bull).Надпреварата ще се запомни и жестоката катастрофа оше в първата обиколка. Кими Райконен (Фин, Ferrari) не успя да овладее болида си в един от завоите и засече Фернандо Алонсо (Исп, McLaren). Колите се удариха в мантинелата край пистата, но двамата световни шампиони се отърваха без наранявания.В класирането все още води Хамилтън със 169 т., следван от Розберг – 159. Трети е Фетел със  120, а четвърти Райконен със 72. Пети и шести са Ботас – 67 и Маса – 62. Следващият старт от шампионата е за Голямата награда на Великобритания на 5 юли.Снимка: gpupadte 

Тагове:
fallback
  • #23
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бош, Мош..видяхме великият Китайски инженерен гении на Хонда до къде докара завалишките Макларъни!Видяхме ги и на 24ч на Нюрбургринг и ЛьоМан оризарчетата смешни. Технологии, технологии...докъдето ти стигне погледа!Все едно африканец и ядрена централа! Нон сенс отсекъде. Дай му на глупара да клепе и полира тояги, да прави дървени сандали и да бие жена си по време на любов!
  • #22
    ili ( преди 8 години )
    Каква японска електроника в автомобилите бе младеж!?Масово се поставя електроника на Бош!
  • #21
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе тапир ти от кое село си?Целия свят използва Японска електроника.Ти луд ли си или ***?:
  • #20
    Анонимен ( преди 8 години )
    ***, та вдлъбнат.Нормално е Тъпота и Хуйда да са уж надеждни. От 25 години слагат пълна инжекция, 16 клапана с катализатор. Няма електроника, няма гявол. Кво да му дефектира? Другите се мъчат със сложни Турбини, директни впръсквания, каскадно пълнене, даунсайзинг... А тоя долния, е най-глу... я и т.п бок.. к, дето е изср. н тука. Повтаря тея неверни и платени цитати от 2014та. Колко да си т. п, ра за 1 година да не кажеш нищо по същество.
  • #19
    Анонимен ( преди 8 години )
    В топ листата първите 2 места по надеждност се заемат от японските производители Honda и Toyota, а третото място на Mercedes, като разликата между първия и втория е почти двойна. Оказва се, че едва един от 344 двигателя Honda е създал грижа на своите собственици, следвани от 1 от 171 потребителя на Toyota и 1 от всеки 119 собственика на Mercedes. Според специалистите от Warranty Direct моторите са най-разходоемкият ремонт в един автомобилУправляващият директор на Warranty Direct, Дънкан МакКлър Фишър, коментира изследването така: "Ремонтът на двигателя е може би един от най-големите страхове на водача, защото е свързан с много скъпи части и много часове труд. Броят на дефектиралите двигатели може би изглежда малък на фона на проблемите с осите и окачването, но поправките по двигателя почти винаги водят след себе си разходи в хиляди, непокрити от гаранцията на автомобила."Топ 10 на най-здравите двигателиПроизводител Съотношение (%) Брой повреди1 Honda 0.29% 1 от 3442 Toyota 0.58% 1 от 1713 Mercedes-Benz 0.84% 1 от 1194 Volvo 0.90% 1 от 1115 Ягуар 0,98% 1 от 1036 Lexus 0.99% 1 от 1017 Fiat 1.17% 1 от 858 Брод 1.25% 1 от 809 Nissan 1.32% 1 от 7610 Land Rover 1.38% 1 от 72Топ 10 на най-ненадежните двигателиПроизводител Съотношение (%) Брой повреди1 MG Rover 7.88% 1 от 132 Audi 3.71% 1 от 273 MINI 2.51% 1 от 404 Saab 2,49% 1 от 405 Vauxhall 2.46% 1 от 416 Peugeot 2.26% 1 от 447 BMW 2.20% 1 от 458 Renault 2.13% 1 от 469 Volkswagen 1.91% 1 от 5210 Mitsubishi 1.70% 1 от 59
  • #18
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ауди спря производството на RS4 и RS5;Според информация, публикувана от холандския медиите, Audi реши да спре производството на сегашното поколение на RS4 Avant и RS5 Coupe и Cabriolet. Тези нови причинява лека изненада предвид факта, че заместниците им не очакват да започнат през по-малко от две години. В действителност, Audi все още не е дори показват проста A4 въпреки че това се очаква да стане в рамките на месец преди изложбата дебют във Франкфурт през септември.
  • #17
    Анонимен ( преди 8 години )
    Директорът, отговарящ за развитието на двигателите на Audi Щефан Книрш е подал оставка, гласи информация от компанията, която все още не е потвърдена. Книрш прекара по-малко от две години на този пост, иначе работи от почти 25 години за Audi, уточнява списание *** motor und sport.Книрш беше начело на екипа, отговорен за последните иновации на Audi в областта на двигателите, включително и задвижването на E-tron хибридите и електромобилите, появили се след сериозни критики, че марката изостава сериозно от съперниците си в областта на хибридното задвижване.Преди Audi Книрш работи за Porsche, където е отговарял за развитието на двигателите и качеството на продукцията.Според източници от компанията, Книрш е решил сам да напусне, а от Audi са положили сериозни усилия за да го задържат, но неуспешно. Все още обаче не е ясно дали директорът ще продължи кариерата си в друга компания или е решил да се оттегли от бизнеса.
  • #16
    Анонимен ( преди 8 години )
    The VW ще проверява всички коли, които припомня изоставаше ръцете и всички ще бъдат разположени върху метална плоча (лист), който ще направи пукащ звук, ако счупена ръка в бъдеще, предупреждават водача. В автомобилите на изоставаше ръцете са били повредени, сменете торсионна греда.Досега VW знае злополуки или наранявания, свързани с този проблем, ремонтите се извършват без разходи за собствениците.Das DeutschkaputwagenDas ScheisseVW Group спира Touareg V8 TDI, Hybrid и Porsche Cayenne S DieselVolkswagen Group ще спре три от модификациите са популярните си SUV модели VW Touareg и Porsche Cayenne. Причината за това са навлизащите в началото на следващата година еко-норми Евро 6, които не могат да бъдат покрити от определени двигатели.В случая става дума за V8 TDI и Hybrid модификациите на Touareg. Хибридът е на практика единствения подобен автомобил от VW, който се произвеждаше серийно към този момент, а дизеловият автомобил има доста ограничена популярност.Що се отнася до Cayenne, там също отпада V8 дизеловия вариант. Причината е, че той не покрива Евро 6 и преработката му би била доста скъпа, като е малко вероятно инвестицията да се изплати.Канцерогенните немски трошляци са за моргата вече.
  • #15
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Ауди победи на 24 часа Нюрбургринг,Порше победи на 24 часа Ле Ман,Фолксваген мачка във ВРЦ,Мерцедес гази във Формула 1.Японци в най-големите автомобилни състезания няма.А дори и да има са толкова далеч назад,че и от Хъбъл е трудно да се види инженерния им гении.Бяха силни,навремето,японските марки,сега са мишки.Ядат бой и си траят,само нашите дошовци се пънат,като магаре на баир.
  • #14
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най добрите слуги на местното население на Дубай са бедните жалки европейски душици.
fallback
Последни