fallback

Розберг победи Хамилтън в Австрия

Проблем с едно от колелата изхвърли Фетел от първата тройка

Пилотът на Mercedes AMG Нико Розберг (Гер) спечели Голямата награда на Австрия, кръг от Световния шампионат във Формула 1. Още на старта немецът изпревари своя съотборник Люис Хамилтън (Вбр) и постигна третия си успех за сезона.Хамилтън финишира втори, а трети остана Фелипе Маса (Браз, Williams), който успя до финала да удържи атаките на Себастиан Фетел (Гер, Ferrari). Четирикратният световен шампион стартира трети, но проблем с едно колелата при влизането в бокса го забави и в крайна сметка го изхвърли от Топ 3.Пети и шести в Австрия останаха Валтери Ботас (Фин, Williams) и Нико Хюлкенберг (Гер, Force India). Места в първата десетка намериха още Пастор Малдонадо (Венец, Lotus), Макс Верстапен (Хол, Toro Rosso), Серхио Перес (Мек, Force India) и Даниел Рикиардо (Авл, Red Bull).Надпреварата ще се запомни и жестоката катастрофа оше в първата обиколка. Кими Райконен (Фин, Ferrari) не успя да овладее болида си в един от завоите и засече Фернандо Алонсо (Исп, McLaren). Колите се удариха в мантинелата край пистата, но двамата световни шампиони се отърваха без наранявания.В класирането все още води Хамилтън със 169 т., следван от Розберг – 159. Трети е Фетел със  120, а четвърти Райконен със 72. Пети и шести са Ботас – 67 и Маса – 62. Следващият старт от шампионата е за Голямата награда на Великобритания на 5 юли.Снимка: gpupadte 

Тагове:
fallback
  • #13
    До жапанките ( преди 8 години )
    Уважаеми оризари, сипете си паничка вкусен варен ориз и си апнете...после продухайте стария, ръждив сивик в квартала и пишете за великите японски технологии!
  • #12
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Сименс какво беше,..."Сименс е 54-та компания в класацията на Форбс за най-големите публични компании в света през 2015 г.След тях са фирми като ГМ,Хонда,Форд,Социете женерал,ИНГ и все такива "дребни" и "средни" селски компаниики.*** щом не ги знаеш кои са,значи не са важни,мухахахахахахахахаха.
  • #11
    trb ( преди 8 години )
    Siemens си правят влакчета и какво ли не за цял свят това е ясно. Както е и ясно от къде тръгват всички технологии...от Европа. Няма смисъл да отговаряш на ***, който пише с цел да провокира още постове.
  • #10
    ili ( преди 8 години )
    Ей пишлигарец,земи се ограмоти малко! SIEMENS е конгломерат на които продукцията започва от обикновен кабел за завършва на атомен реактор и влакове.Ясен си ми колко ти е умствения багаж щом си мислиш,че SIMENS са произвеждали само телефони!
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички европейски чекиджииски марки са с Азиатски собственици.Така че *** Тапира Балкански пак се изказа неподготвен.Аз по голям селянин от човек с немски леген не съм чувал да има.
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сименс какво беше,че забравих?Аха сетих се бивша световнозабравена немска марка съдена по целия свят за подкупи.В момента произвежда най-вероятно клечки за зъби и сламки.И гърците навремето са били най-великите,а сега са на изкуствено дишане.Умствения и паричен ресурс отдавна е в Азиатските държави.
  • #7
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Като гледам Макларъните две състезания подред си отпадат още в първата обиколка.В другото състезание може да навъртят 2-3 кръгчета преди да се счупят,хахахахахахах.Ама иначе японците големи инженери,викаш,хахахахахахаха.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Европейците са някъде в средновековието още.Жалки бедни кавали и интриганти.
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    Япония е държавата с най-високи технологии.*** Балкански да чете и се ограмотява.Да не продължава да е най великия ***.
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японски и високотехнологичен са несъвместими понятия!
fallback
Последни