IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep тества нов кросовър

Моделът ще трябва да замени Compass и Patriot

Jeep тества нов кросовър

Jeep усилено тества нов всъдеход, чийто прототип бе заснет по време на изпитания. Според Worldcarfans автомобилът, който в случая използва модернизираната конструкция на малкия Renegade, ще трябва да замени всъдеходите Compass и Patriot в гамата на марката.
Jeep тества нов кросовър
Очаква се новият модел да използва платформата Small Wide, на която е изграден Renegade, както и неговите двигатели – 1,6-литровия MultiAir Turbo (160 к.с.) и 2,4-литровия Tigershark (184 к.с.). Към тях ще се „присъедини” и 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който в момента се разработва от групата Fiat Chrysler Automobiles.
Jeep тества нов кросовър
Наскоро шефът на FCA Серджо Маркионе заяви, че именно Compass и Patriot са най-слабите звена в моделната гама на Jeep и по тази причина те се нуждаят от скорошна замяна. Очакванията са техният приемник да се появи на пазара през втората половина на 2016 г.
Jeep тества нов кросовър
Освен това в Jeep работят и върху още два нови модела. Единият е по-малък „брат” на Renegade, който шефът на марката Майк Менли нарече „Fiat Panda Cross”. А другият – луксозен всъдеход, който ще трябва да се бори за клиенти с Range Rover.

Снимки: Worldcarfans

 

Тагове: jeep compass jeep patriot
0 от 500