fallback

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
fallback
  • #90
    Йбрахим Тътърлъ ( преди 8 години )
    Нови мотори при трошльота ? ? ТОВА е равно само на ЕДНО. Многомилионни СЕРВИЗНИ акции по целия свят. Те старите немогат си опраят нови ми пуснали. Пред сервизите им ще има километрични опашки като на влизане в софия след великден
  • #89
    Лютфи Филионамазан ( преди 8 години )
    най накрая влезнаха в турбо зоната. Интересно е пъпчивите пубери защитници на трошльота какво ще кажат за старите *** дето защитаваха
  • #88
    Анонимен ( преди 8 години )
    Приятел, нямам Голф, имам Пежо 307, струващо 5 бона! Приятел,аз пък да те информирам,че Пежо 307 за 5 бона не съществува! 2-3 хил.лева да, но 5 бона за тази трошка 307 никой не е давал и не дава.
  • #87
    4449 ( преди 8 години )
    Дошка, по-смешен от тебе няма! Дори и Пежото е по-добра кола от недвижимото ти имущество - отдавна бракувания Сивик!
  • #86
    Дошо ( преди 8 години )
    Я гледай ти.Оня с ник Голф1.2ГТИ имал Пежо 307, а това кой е?Много просто - смешника който се пишеше. АЗ
  • #85
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГон,то и книжките не карат кола, но трябва да имаш. Ти сигурно нямаш или си с купена! Пък и у ваше село кой ще ти иска, като всички сте рода и всеки ти знае Гоуфа. Викаш патентите са нищо, нали! Те кола не правят. Май по същия *** начин разсъждават и немските производители и тъпчат на едно място развивайки дизела.
  • #84
    до Анонимен ( преди 8 години )
    Патенти коли не правят и патенти коли не карат!И Нокия има най-много патенти, но в момента държат между 3 и 5 % от световния пазар!
  • #83
    Анонимен ( преди 8 години )
    Голфът е най-добрата кола за всички времена. Другите се опитват да ги догонват, но той все повече дърпа пред тях.
  • #82
    Анонимен ( преди 8 години )
    Toyota е лидер по патенти с 4338 изобретения през 2014 г. По отношение на брой патенти, Toyota водят в автомобилният сектор, следвани от Hyundai, Bosch и Denso.Къде са "иновативните" вагонетки се пита? Те тракат с канцерогенниците си и водят по пропагандни партенки.
  • #81
    445 до Анонимен ( преди 8 години )
    Ако Голфа е ненадежден, то какви са тези автомобили от 1,2,3,4,5,6 и 7 версия, които се движат по пътищата на България? Амфибии?
fallback
Последни