fallback

Toyota разкри двигателите на обновения Auris

Моделът е получил нов бензинов турбомотор, както и дизел на BMW

Toyota разкри подробности за моторната гама на обновеното семейство Auris от второ поколение. Премиерата на фейслифта на модела се състоя на автосалона в Женева през март, но тогава японците не дадоха никакви сведения за силовите агрегати.Едно от нововъведенията за Auris е 1,2-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 116 к.с. и 185 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1500-4000 об/мин. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.С този двигател Auris ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Средният разход на гориво и нивата на вредни емисии СО2 са съответно 4,7 л/100 км и 106 грама (при версията с вариаторна трансмисия).Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW, с който вече е оборудван друг модел на Toyota – Verso. Той заменя досегашния 2,0-литров агрегат, предлаган на модела. Мощността на мотора е 112 к.с., а максималният въртящ момент - 270 Нм, достъпни при 1750-2250 мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 10,5 секунди, максималната скорост е 190 км/ч, а средният разход на гориво – 4,1 л/100 км.Освен това е модернизиран и досегашния 1,4-литров дизел, който вече отговаря на стандарта Euro-6. Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите.Снимки: Toyota

Тагове: toyota auris
fallback
  • #10
    Малкия Мук ( преди 8 години )
    БГ "специалистите" пак се размучаха нещо. Абе пичове, никой не ви задължава да харесвате и да купувате Тойота. Не разбирам защо е необходимо непрекъснато да оплювате някоя от многобройните марки.
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам. В този клас иам по-добри модели. Тук не е силата на Тойота, кърпена работа. Сякаш е правена колкото да се каже, че имат кола в този сегмент.
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    Auris 2.2 177 коня в Германия...!!!! Я дай линк да видим къде се продава такова животно. Проверих сайта на Тойота Германия. Нали се сещаш, че няма такъв филм! Ти си елементарен лъжец!
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    Проверете в mobile.de ЛАНД КРУЗЕР колко се обезценява спярмо Туарег. Трагедия! Две на цената на една.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти пък, били изостанали! Тойота поне от 15 години изпуснаха надпреаварата. Държат се на върха заради продажби на еднодневки в Третия свят. В Европа продажбите им са колкото на Хюндай. От няколко години са на кантар с тях.
  • #5
    Saxon ( преди 8 години )
    За германците и дума не може да става да ги стигнат. Голф с 1.6 дизел харчи 3.6/100, вярно с по-малка мощност 105 к.с.и въртящ момент 250 Нм. Но дори на корейците е по-добър дизела. Техния 1.6 на i30 е със 136 к.с. с 280 Нм. 1500- 3000 об/мин. и харчи 4.0/100 и е вече в продажба. Тойота, пак изостанахте.
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    "А да не говорим , че поне на БГ пазара, по мои впечатления тойотите най-много губят стойност." - явно хал хабер си нямаш от пазара наколи щото Тойота ЛЕНД КРУЗЕР държи най-висока цена на старо от всички коли. или май се правиш на ударен щото си дилъра на вагени?
  • #3
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Хибридната версия на модела, в чиято основа е 1,8-литров бензинов двигател, не е претърпяла промени. Тя е и най-популярната модификация на Auris в Западна Европа, като на нея се падат 50% от продажбите."- 1.8 малко ли ти е бе ***?!?!"Другият нов агрегат е 1,6-литров дизел на BMW" - за БМВ е ОК, ама за тойота бил слаб двигателя?!?! аре бегай бе йерославе
  • #2
    trb ( преди 8 години )
    Сега след малко да си допият кафето драскачите от ТМ ауто и ще ти обяснят на дълго и широко за "високотехнологичните" предимства на автомобила и как всъщност 112 коня отговарят на 400 немски такива ...
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хибрида не го ща, щото ще ми откраднат батериите!
fallback
Последни