IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus отново е най-надеждната кола в САЩ

В отделните категории с най-много първи места са моделите на GM и Toyota

Lexus отново е най-надеждната кола в САЩ

Експертите от агенцията J.D. Power and Associates съставиха ежегодната си класация за най-надеждните автомобили. Изследването се провежда за 26-и път, като през тази година обхваща автомобили от моделна година 2012 г.
Lexus отново е най-надеждната кола в САЩ
Класацията се базира на потребителска анкета, направена на територията на САЩ. Собствениците на автомобилите е трябвало да посочат основните проблеми, с които са се сблъскали през последните 12 месеца. Средната оценка се съставя на база неизправностите, открити при 100 автомобила от марката. Така на първо място е Lexus, при който са установени 86 повреди при 100 машини.

Топ 10 на марките:
Lexus отново е най-надеждната марка в САЩ
На втора позиция е Buick със 110 проблема на 100 коли, а на трето е Toyota, при която са открити 111 дефекта. На обратния полюс - с най-много повреди са Jeep (197/100), Land Rover (258/100) и Fiat (273/100).

В отделните категории най-много първи места имат представители на General Motors и на Toyota - по 7. Отличниците на американския концерн в отделните класове са Buick LaCrosse, Chevrolet Camaro, Chevrolet Malibu, Chevrolet Silverado HD, GMC Sierra LD, GMC Terrain и GMC Yukon. Докато при компанията Toyota първи места печелят Lexus ES, Lexus GX, Scion tC, Scion xB, Scion xD, Toyota Corolla и Toyota Sienna.

Победителите в отделните класове:
Lexus отново е най-надеждната марка в САЩ

 Lexus отново е най-надеждната марка в САЩ
Lexus отново е най-надеждната марка в САЩ
Снимки: Lexus / J.D. Power and Associates

 

0 от 500
  • #35
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Днешните автомобили били чупещи се! Предвид това, което предлагат като екстри е нормално да има проблеми с повече неща. Автомобил, който няма почти нищо, няма какво да му се счупи! С допълнителните агрегати и електроника, увеличените кс за единица обем и тн, който не му харесва да си взима една Жигула и да действа. Вечна е!
  • #34
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    *** къде сравняваш журналистически класации за автомобил на годината със статистики за надеждност. Всички класации (навсякъде по света) за автомобили с най-малко дефекти се оглавяват от Тойота или Лексъс, а Фолксваген и особенно Голф НИКОГА не са били в челото на тези класации.
  • #33
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хм, на мен пък ми е интересно, как така само у нас колите видиш ли не се чупят, а собствениците им сменят само масла и филтри?!В коя да е класация от друга държава и на кой да е континент, хората си казват какви *** са днешните автомобили, а у нас колите винаги са идеални, безупречни, мега качествени и все от сорта!?!Ето в тази например всеки 3(три) годишен автомобил се е счупил веднъж за последните 12 месеца!!!Какви коли правят по света и какви коли карат в България, а?Задминахме ги, братя задминахме ги хамериканците....пък и всички останали нации по света задминахме.У нас са НАЙ-ЗДРАВИТЕ КОЛИ на планетата!!!!!Велики сме, това българите.Най-комплексираната нация, категорично!
  • #32
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Поредната *** анкета от собственици. Всеки може да си пише всичко...Американските излязоха най-здрави, пълен та*ак, навремето и Мерцедес не можаха да ги оправят. Относно здравината на Тойота е ясно, с тези дървета дето няма нищо по тях, няма просто какво да се развали.Едно поне и истина, и това е че Ленд Роувър и Фиат са най зле...
  • #31
    14 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Продаваните автомобили в САЩ и Европа нямат почти нищо общо. Нито като модели и техника, нито като заводи, в които се произвеждат. С малки изключения разбира се. Затова не се пънете много кой по-по-най, освен ако не сте от Щатите и не карате щатски модификации. Точна класация няма как да се направи, освен ако не се вземат под внимание едновременно възрастта, изминатите километри и собствеността на автомобилите. Всичко друго е невярно обработена информация.
  • #30
    30 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тойота и Лексус навсякъде по света държат първите места по здравина и надеждност,както и по клиентско задоволство.
  • #29
    19 rate up comment 6 rate down comment
    И във Великобритания ( преди 9 години )
    Lexus is once again Britains top ranked manufacturer in the annual What Car?/JD Power customer satisfaction survey, regaining its pre-eminent position for an unprecedented 12th time.
  • #28
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да напомня само, че най-добрата кола в Америка избрана от обективно жури в VW Golf, кола на годината за Северна Америка 2014/2015. Тойота изкат да излъскат малкои имиджда селд милионни сервизни акции и поръчват класации на поразия. НА никой не му дреме обаче.
  • #27
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Късе са японските чайници в класацията на Великобритания? А? Няма ги....
  • #26
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    -Най-добър семеен автомобил Ford Mondeo-Най-допъб представителен автомобил Mercedes-Benz C-Class-Най-добър луксозен автомобил Rolls-Royce Ghost-Най-добро комби Volkswagen Passat-Най-добър многофункционален автомобил BMW 2 Series Active Tourer-Най-добър SUV автомобил Porsche Macan-Най-добро купе Jaguar F-TYPE-Най-добър открит автомобил Porsche Boxster GTS-Най-добър спортен автомобил BMW i8