IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jensen се завръща

Първият нов модел на британската марка излиза още тази година

Jensen се завръща

Британският производител на автомобили Jensen ще върне на пазара едноименната марка. Първият нов модел ще има премиера в Женева, като ще бъде последван от още един, който ще излезе догодина.
Jensen се завръща
"Възраждането на една легенда, това предстои да се случи в Женева", казват от компанията Jensen Group, която обяви фалит през 2002 година.

На изложението ще бъде демонстриран автомобил под името Jensen GT, който ще бъде пуснат в лимитирана серия.

"Jensen GT представлява мост между последния истински Jensen - Interceptor от 1976 г., и напълно новата машина, която ще излезе догодина", сочи информацията.
Jensen се завръща
Автомобилът, който към момента виждаме само като модел от глина, ще се изработва ръчно в ограничена серия. Избраният двигател е американски - 6.4-литров V8 с компресор и система VVTi. Агрегатът е алуминиев, като след доработка генерира 665 к.с. Изборът от трансмисии е между ръчна и автоматична, и двете с 6 предавки.

За Jensen GT са подсигурени технологии като активна радиаторна решетка, предни и задни LED светлини и адаптивна система за стабилност. Според британското издание Аutocar цената на автомобила ще бъде около 350 000 паунда.

Що се касае до втората машина, която очакваме догодина, тя ще носи името Interceptor 2. Към момента се съобщава единствено, че дизайнът й ще бъде вдъхновен от оригиналния Interceptor, а технологиите на борда ще бъдат последна дума на техниката.

*Jensen GT. Снимки: Jensen Group

Тагове: jensen jensen interceptor
0 от 500