IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

G-Class за 1 милион долара

Всъдеходът е брониран и удължен

G-Class за 1 милион долара

Уникален Mercedes-Benz G63 AMG за 1 млн. долара показа специализираната в производството на бронирани автомобили компания Inkas.
G-Class за 1 милион долара
Снимка: Inkas

Моделът е базиран на всъдехода Mercedes-Benz G63 AMG, но е по-дълъг от него с цели 109 см. Допълнителното пространство между осите е приютило още един чифт прозорци, зад които се "крият" две отделни кресла, превръщащи се в легла.

Луксозният салон отзад е обзаведен с телевизор със сателитна телевизия, хладилник, LED осветление и специална климатична система. Самите седалки пък разполагат с подгрев, вентилация и масаж, като са тапицирани със същата кожа, която се използва от Rolls-Royce, Bentley и Aston Martin.

Интересни екстри са също така писалката Montblanc от специална серия Леонардо да Винчи, както и отделението за бърз достъп до пистолет, разположено върху предния панел.

Автомобилът разполага и с бронировка, покриваща стандарта B6. Подът му е подсигурен да издържи на взрив на две гранати DM51, а от всички страни са поставени камери, предоставящи обзор около автомобила.

От базираната в Онтарио компания не уточняват дали са правени промени по силовия агрегат на G63 AMG. Съобщават обаче, че цената на луксозната бронирана машина е 1 милион долара.

0 от 500