IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото автомобилно дистанционно на Hyundai

Системата работи със смартчасовници, позволява стартиране на двигателя от разстояние

Новото автомобилно дистанционно на Hyundai

Hyundai разкри подробности за новата версия на системата Blue Link, чиято премиера ще се състои на специализираното изложение за електроника в Лас Вегас, САЩ.
Новото автомобилно дистанционно на Hyundai
Новият Blue Link представлява приложение не само за смартфони, но и за смартчасовници, работещи с операционна система Android, сред които такива на Samsung, Motorola, Sony и LG. Приложението е разработено съвместно със Station Digital Media и ще бъде налично за безплатно теглене от Google Play през първото четиримесечие на тази година.
Новото автомобилно дистанционно на Hyundai
Чрез Blue Link собствениците на автомобили Hyundai ще могат да стартират от разстояние двигателя на своята кола, да заключват и отключват вратите, да настройват климатичната система и др. Приложението ще може също така да открива местоположението колата, например на препълнен паркинг, както и да навигира посоката към нея. Новият Blue Link работи и с гласови команди.
Новото автомобилно дистанционно на Hyundai
Първото поколение на Blue Link се появи още през 2012 година, а новата версия ще дебютира на тазгодишните модели Genesis, Sonata, Azera, Elantra GT и Veloster. Приложението е съвместимо както с новото поколение на системата Blue Link, така с първото, с което разполагат по-старите модели на Hyundai.

Всички подробности ще бъдат разкрити тази седмица по време на изложението в Лас Вегас.
Новото автомобилно дистанционно на Hyundai
Новото автомобилно дистанционно на Hyundai
Снимки: Hyundai

Тагове: blue link android
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Marek ( преди 9 години )
    карам киа от 2 години. Определено най-доброто на пазара като съотношение качество/ цена. 7 г. Гаранция !!!
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Евала баце ,разсмя ме....наистина Вебасто е скъпичко, а относно паленето ,наистина това с новите технологии не е лошо.Иначе същата функция съществува на доста аларми,които притежават повече функции.
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    jey leno и на Трабанта си е сложил Вебасто ве ей мишки.Кво знаете вие а.Вътре зимата е като сауна.Излиза по къс ръкав и *** а вътре се съблича по бански.Мята едно канче вода на Вебасткото и в Трабито става парна баня.Мацките мигат на парцали и искат да се мушнат при него на топло...
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до: jey leno ( преди 9 години )
    Многохубав пример си дал, няма що. Значи викаш да си вземем по едно Вебасто на цената на един средностатистически автомобил в Бг! Направо чудо на техниката и почти без пари.Само, че тук говорим за съвсем други неща и технология, която не е на 15 г. и не се случва за 15 мин. (явно числото 15 ти е любимо). Хората са ти сложили една платка не по-голяма от кибритена кутийка, която върши чудесна работа без да монтираш нещо допълнително на баснословна цена.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Новото е че си купуваш колата и си теглиш едно приложение на смартфона/часовника и можеш да правиш всичко това. Няма нужда да купуваш или доработваш нещо по колата.Иначе преди 7-8 години едни дръпноочковци направиха така, че от нормален смартфон да можеш не да си палиш двигателя, а да караш колата дистанционно. Само че доработваха колата и писаха софтуера с който да я управляват. Тук става въпрос за масово навлизане на подобни технологии като стандартно оборудване.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    @jey lenoОтоплителите, за които говориш са опция, която обикновено струва нещо от рода на 3000лв. Вариантът да си палиш двигателя с дистанционно е къде-къде по-евтин и подходящ за коли от по-нисък ценови клас.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    За зимата си има Вебасто,ако знаете какво е,нагласяш си таймера или с дистанционното си го пускаш и колата ти е топла след 15 минути итова го има още от преди 15 години,както и паленето на двигателя от разстояние ,всяка по читава аларма може да се програмира и да ти пали колата и то пак преди 15 години,така че нищо ново до тука.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    готина екстра е това. зимата да погрее колата или лятото да е охладиш с климатика преди да се качиш е супер. навигирането до колата е също много яко. много пъти съм търсил колата в претъпкани и големи паркинги с хиляди коли.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И паленето на двигателя не е толкова лоша екстра - основно през зимата да запалиш колата преди да си се качил и да е затоплена, също да не отваряш вратите преди да си разчистил снега за да не го вкараш
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    Убаво де, чисто технически, звучи интересно. Да намалиш звука в колата, в която НЕ си ... За загасиш мАтора на колата от разстояние, има някаква файда. Ако е открадната напримерно. Да заключиш, ако си забраел. ОК.Ама за ЧИЙ ти е да палиш матора от часовника, телефона, лаптопа или квото е там ???????