IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Niva получава дизел от Alfa Romeo

Руският всъдеход ще получи 1.3-литров MultiJet

Lada Niva получава дизел от Alfa Romeo

В компанията АвтоВАЗ продължават да търсят дизелов двигател за своята Lada4x4, известна като Niva. Според изданието Руский автомобил, в завода вече е сглобен и се тества прототип с италиански турбо-дизелов двигател.
Lada Niva получава дизел от Alfa Romeo
Моторът е 1.3-литров MultiJet, който се поставя на няколко модела Fiat, както и на Alfa Romeo MiTo. Той се предлага в различни варианти на мощност, като според информациите този на руската машина развива 85 к.с. и 180 Нм въртящ момент. От АвтоВАЗ засега не потвърждават официално новината.

През октомври руският производител обяви началото на продажбите на версията Lada 4x4 Urban. Автомобилът се продава на цена от 402 000 рубли, което в момента означава около 7310 щатски долара. „Градската“ Lada4x4 се предлага с климатик и електропакет в базовото си ниво на оборудване, а също така е с подобрена шумоизолация.

Автомобилът е оборудван със стария агрегат – 1.7-литров бензинов с мощност 83 к.с., който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. Запазено е задвижването на четирите колела с блокировка на диференциала.

Като опция при модела вече се предлагат кожени седалки с нагряване, както и електрически огледала.

Снимка: АвтоВАЗ
 

 

 

 

Тагове: lada niva lada 4x4
0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добре ,че не са избрали двигател от оризарник!!!
  • #23
    4 rate up comment 2 rate down comment
    fullthrottle ( преди 9 години )
    Когато закъсаш ти с X-5цата в снега,почакай малко и погледни насам,Нивата безстрашно драпа,към тебе иде за поредеб път,закачи въжето за беемвето за да те изтегли срамно от полето.Втори път не пробвай ти с X-drive да газиш в сняг и лед,за да не идва пак малкият юнак за да се смее пак. :)
  • #22
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Двигателя е много добър, на мой приятел е Пунто 1.3 16V 90 hp, 205Nm, колата е самолет, друга кола с тези коне не върви така леко, много пъргава, икономична и здрава, поне за сега няма никакъв проблем и тези дни показа, че и с паленето при ниски температури също няма такъв. На -15 подгрява два пъти върти и на 2-рия оборот запали.
  • #21
    1 rate up comment 18 rate down comment
    Иван ( преди 9 години )
    Това автомобилно недоразумение отдавна трябваше да е в историята,но нали и мазохистите са хора!
  • #20
    26 rate up comment 1 rate down comment
    hawkeye ( преди 9 години )
    За да натискаш *** до дупка не се иска акъл! Виж да караш спокойно и да се толерантен на пътя се иска не само акъл, но и опит! За любителите на автомобили с мнооого конски сили, пожелавам ви когато сте в дерето, Нивата да дойде по-бързо с този "слаб" двигател. С новам годам!
  • #19
    2 rate up comment 8 rate down comment
    187 ( преди 9 години )
    карал съм такъв двигател, в корса, май 90 коня беше. добър е, даже много добър, откъм вървене и икономия,ама има голяма турбо дупка...
  • #18
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    Аз карам такъв дизел вече 7 години. Навъртял съм 96 000 км. Купих си ново Фиат Добло. До невярващите долу 1.3 Мултиджет при мен е 75 к.с., а теглото на автомобила е 1350-1400 кг. Баничарката е тромава ако искаш да се съзтезаваш, но това е работен автомобил и при спокойно шофиране си върши добре работата. При Ладата не й трябва повече мощност,защото е по-лека. Също имах навремето Нива и знам, че този двигател е подходящ. С повече мощност освен да се обърнеш някъде и да се окопаеш друго не става.
  • #17
    9 rate up comment 5 rate down comment
    ,,,,,,,, ( преди 9 години )
    ама вие сериозно сте извън пътя с тея мярцидяси би БМв-та чесно!!!! алуу земята вика село Горно НАдолнище излезте си от дама и се огледайте че тея коптори отдавна(80-90г.)не са буква в разработките на каквито и да е мотори като изключим родилните мъки на всеки производител за хибриди...
  • #16
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Искам я!
  • #15
    18 rate up comment 2 rate down comment
    12 ( преди 9 години )
    Двигателя е страхотен, имал съм възможността да карам над 20 хил. км. (Alfa Mito) и мога да кажа само добри думи. Много е пъргав и икономичен. Като цяло никога не съм бил фен на Фиат, но последните десетина години искараха страхотни дизелови разработки, по-добри и от френските (говоря за малолитражни дизели, така че да не сравняваме с Бенц и БМВ).