fallback

Новият флагман на Tesla

Американската компания разкри оборудвания с AWD система Model S P85D (видео)

Tesla Motors разкри мистерията около модела, който загатна в интернет пространството по-рано този месец. Това е нов флагман в гамата на марката, който е базиран на Model S, но демонстрира редица подобрения и възможности. Визуално новите модели с AWD не се различават от познатия Model S Първото и най-важно от тях е системата за задвижване на четирите колела. Tesla Model S P85D, както се нарича машината, разполага с допълнителен електрически двигател на предния мост, който работи съвместно с по-мощен електромотор, разположен на задния мост. Така общата мощност на Model S P85D достига впечатляващите 691 к.с. и 930 Нм. Най-мощният някога произвеждан от Tesla Motors автомобил е способен да развива 96 км/час (60 мили в час) за само 3,2 сек - постижение, което е с цяла секунда по-добро от това досегашната най-бърза версия на модела - P85. Максималната скорост на движение вече достига 250 км/час. От американската компания разкриват данни и за представянето на Model S P85D на състезателната писта. Моделът спринтира на разстояние 1/4 миля за 11,8 секунди, като на финала достига скорост от 210 км/час. Сериозно увеличените мощност и динамика обаче не се отразяват негативно на автономията на модела. Дори напротив. Новата Tesla е способна да измине с напълно заредени батерии около 433 км, което с приблизително 16 км. повече от настоящия P85, на който е базирана. Допълнителният мотор, който осъществява задвижването към четирите колела, увеличава масата на колата със 132 кг. до 2239 кг. В същото време обаче той спомага за оптималното разпределение на масата между двата моста, което вече в съотношение 50 / 50. Разположението на моторите, доставящи задвижване към двата моста Новият автомобил ще предлага и две по-умерени версии - 60D и 85D. Те също имат система за задвижване на четирите колела, но разполагат с по-малка обща мощност - 376 к.с.. Първата ускорява до 100 км/час за 5,7 секунди, а втората - за 5,2 сек. И двете постижения са с 0,2 секунди по-добри от тези на аналозите със задно задвижване. Автономният пробег на 60D и 85D е съответно 336 и 472 км. Друга новост в семейството на Model S е система за полуавтоматично управление на колата. Това е технология, която работи с оптични камери и 360-градусов сонар, които сканират пътя напред и следят за други автомобили или пешеходци. Системата може сама да спре автомобила ако това се налага. Технологията за полуавтоматично управление По време на представянето изпълнителният директор на Tesla Motors - Елон Мъск, заяви, че компанията му ще представи до 5-6 години напълно автономен автомобил, способен да се движи без помощта на шофьор. Цените и датата на пазарната премиера на новите автомобили със задвижване към четирите колела ще бъдат обявени преди края на тази година. Още за новия модел вижте във видеото

fallback
  • #43
    Абре Недялко ( преди 9 години )
    *** си Саше и такъв ще си останеш! Жалко че много ограничени *** като теб!
  • #42
    На кой му пука? ( преди 9 години )
    Да де - батериите замърсяват еднократно при производството им, докато разните пушливи дизеляци и бензини замърсяват един път при производството им и още хиляди пъти при експлоатацията им!
  • #41
    Who Cares ( преди 9 години )
    Az sym izkliuchitelno skeptichen otnosno elektromobilite. Da ne govorim, che ne opazvat okolnata sreda, kakto tvyrdiat Muskovci zahstoto bateriite im syshto sa zamyrsitel, a toka s koito se zarezhdat syshto se dobiva v bolshinstvoto ot sluchaite neekologichno, vypreki che haresvam Tesla. Pone dokato ne ia podkarat kato rusnacite s Lada. 30 godini syhtata kola, no s po-mosthni baterii. Da ne govorim, che v USA horata obichta da karat. Edva li t.n. avtonomen avtomobil shte ima mnogo kupuvachi
  • #40
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе тесла си е малко като ай фона!Скъп ***!
  • #39
    Анонимен ( преди 9 години )
    баварец, току що показа, че си плямпаш просто така. Естествено, че оперативна печалба ще имаш след време, а не веднага. Няма какво да ти обяснявам, ти си някъв дървен философ, който колкото повече пише толкова повече се самооборва. Ся последно печелят или не щом имат от 2013г. оперативна печалба ? Ще вземеш ли да се разбереш какво точно твърдиш или не? Безцелното плямпане и плюене е показателно за личността и интелекта ти. Ай със здраве,че ми писна да се занимавам с тебе.
  • #38
    бавареца ( преди 9 години )
    тесла едва 2013 за пръв път постига оперативна печалба. знаеш ли какво е оперативна печалба? какво инвестира в заводи е отделно. просто разходите за производство и пласиране на продукцията до скоро им бяха по големи от приходите. т.е. до момента нещата при тесла са подобни на тези при Вейрон. а ти си разбирай от бизнес колкото искаш - само гледай да четеш повече щото наизуст не става.
  • #37
    US & ASIA ( преди 9 години )
    Аз мисля, че Tesla нарочно изчакаха премиерата на "спортното" електрическо AUDI, за да покажат на света, броени дни след това, колко по-напред са технологично в ел. колите. Toyota и Honda загубиха време в разработката на технологии за хибриди, които ще са само междинна станция преди пълното преминаване към електрически, а Tesla направо започнаха да влагат в електрически. Немците за съжаление (както и др. евро марки) няма да са фактор в бъдеще, най-вече заради застаряващото население в Европа.
  • #36
    Анонимен ( преди 9 години )
    Керането на елекрически автомобил е много примамливо но си струва само ако го купиш нов. Половината от цената на колата за батериите. Като остареят им пада капацитета а по някое време и съвсем ще грохнат. Така че след известно време няма на кого да я продадеш на старо. Никой няма да иска да си купи кола на старо за 3000$ и след това да даде 20000$ за нови батерии. Основен ремонт на ДВГ не струва и на 1/3 от цената на нова батерия. За това Тесла строят завод за батерии за да им свалят цената.
  • #35
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе я стига глупости, тая тесла на пълна газ минава не повече от 100 километра, какво море какви пет лева
  • #34
    Е... ( преди 9 години )
    .. зърнените текезесари от Добрич явно са изпразнили силозите!!
fallback
Последни