fallback

Volkswagen добави мощност на Polo GTI

Обновената версия на модела получи 1.8-литров мотор със 190 к.с.

Компанията Volkswagen официално показа обновения си хечбек Polo GTI, чийто дебют пред публика ще се състои на автосалона в Париж през октомври. Хот-хечът е получил нов 1.8-литров турбомотор от семейството EA888, който заменя предишния агрегат с обем 1.4 литра и две турбини.Новият двигател развива 192 к.с. и 320 Нм въртящ момент, което е със 12 к.с. и 70 Нм повече от старата версия. "Напомпаното" Polo ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди и може да развие максимална скорост от 235 км/ч. За сравнение 1.4-литровото Polo GTI вдига 100 км/ч за 6.9 секунди и достига 229 км/ч.Освен това базовата версия на новата модификация ще бъде оборудвана с 6-степенна механична скоростна кутия. По-рано хечбекът се предлагаше изключително със 7-степенна роботизирана трансмисия, която сега е достъпна срещу доплащане.Както и обновената версия на стандартния модел, така и Polo GTI е получило леко променени предна и задна брони, както и светодиодни фарове. Преработено е и окачването на хот-хеча, която вече е с регулируеми амортисьори. Те са с два различни варианта на твърдост, като настройките им се променят от бутон на таблото.В салона на модификацията, която ще се появи на пазара през 2015 г., има нов приборен панел, нова мултимедийна система и различен волан.Снимки: Volkswagen  

Тагове: volkswagen polo gti
fallback
  • #58
    Анонимен ( преди 9 години )
    Статистиката показва,че Поло не се чупи до 2-рата година, след това при 4-5 годишните е на 88-mо място,мазда 2 най-здравата, при 6-7 годишните е на 85-то място, най-здрава е Мазда 2 в класа, при 8-9 годишните най-здрава Мазда 2 и Тойота Ярис, при над 10 годишните най-здрава Тойота Старлет. Ей това показва статистиката.
  • #57
    До Лаладжиите долу ( преди 9 години )
    Философите долу - поне се доверете на статистиката не-случайно Полото е на първо място с най-малко проблеми при 2-годишните според TUV!http://***.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-2-3/309А пръчката Sitroen C5 е на 119 място!!!Когато статистиката говори - пръчкарите да мълчат!
  • #56
    до Анонимен ( преди 9 години )
    Как реши, че Мазда 3 е по-добра от Голф, след като говорим за нови автомобили! Карал си нови Мазда 3 и Голф 7 ли? Говориш наизуст, качеството на тези автомобили ще се види след няколко години! Да сравняваме Мазда 3 и Голф 5 от 2005 година разбирам, макар че и там преимуществото на Мазда може да се сведе само до дизайна, който е субективен фактор!
  • #55
    до "до А3" ( преди 9 години )
    Ситроен C5...чичо ми си купи такъв Ситроен през 2003 година! Кара го 5 години, защото след 5-тата не ставаше за нищо - постоянно проблеми от всякакво естество!Чудесна возия, която може да се сравни само с Мерцедес! И до там - идеален автомобил, но само ако смяташ да го караш 4-5 години! Развалиха и тази легендарна марка с посредствено качество!
  • #54
    Анонимен ( преди 9 години )
    Когато говорим за нормални мъже не слагай А3 до тях! Това е фена на женско-гейската лагерница Поло, който ни обяснява колко била хубава, а специалистите в цял свят са на друго мнение.
  • #53
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какво ще ми кажеш, че Аурис, Сийд или Мазда 3 са по-добри от Голф ли?! Вярвате ли си на простотиите, които пишете?! Разбирам, че мразите Фолксваген, ама чак толкова! Голф е институция в класа си, Фиеста е институция в своя клас, а жалките японки и корейки дишат прахта! Пробват да прилъжат клиентите с 8 годишна гаранция, с която ти вземат парите във фирмени сервизи за още един автомобил, правят футиристичен дизайн, който в момента изглежда по-добре от Голф, но след 5 години е смешен! Не става!
  • #52
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кой цял свят бе ВАГон? Китай и Германия цял свят ли са или толкова са ти ограничени възможностите, че това е само твоя свят! Я извади само продажбите в Китай и да видиш какво се получава. Любимата ти смотана марка не влиза дори в челната петица по продажби. Добре, че са непретенциозните китайци да им купуват ***. А класациите по качество и техническите прегледи доста ясно показват, какво продават ВАГ - ***. Гроздето може да е кисело, само за заблуден и *** селянин любител на ВАГ.
  • #51
    77691 ( преди 9 години )
    Да, Фолксваген са най-лошата марка, чупят се на по 10 хиляди километра, но хората по цял свят са прости и купуват Туарег, Пасат, Голф и Поло! Прости хора, какво да ви кажа! Вместо да си купуват КИА Сийд или Тойота Аурис, те залагат на чупливия Голф!
  • #50
    Аз ( преди 9 години )
    Полото е супер!А за който не може да си го позволи - гроздето е кисело!
  • #49
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГончик, защо сравняваш кола 4х4 с 4х2 и такава с по-малък двигател с друга с по-голям? Я сложи на дървения Гоуф по-голям двигател и система 4х4 да видиш какво се получава! Ама де толкова акъл от куха немска каска да го направи. Също така Субару е с доста повече екстри от Гоуфа с карираните седалки, които също тежат. Така, че вземи най-после се гръмни!
fallback
Последни